dinsdag 23 juni 2009

Diabetes groeit onder de bevolking het is tijd voor gezonde voeding

Mannen tussen de 40 en 60 jaar hebben een iets groter risico om diabetes type 2 te krijgen dan vrouwen. In ieder geval tot de leeftijd van 75 jaar, daarboven hebben vrouwen weer meer kans op diabetes. Maar het verschil is niet groot. Dat bleek onlangs uit de nieuwe berekeningen over het aantal mensen met diabetes, door RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Schrikbarend Nieuws
Het aantal mensen met diabetes in Nederland stijgt de komende jaren naar verwachting met maar liefst niet schrikken tachtig procent. Volgens het laatste vergelijkbare onderzoek uit 2007 waren er toen 740.000 mensen van wie bekend was dat ze diabetes hebben. In 2025 zal hun aantal naar schatting, zijn gegroeid tot 1,3 miljoen Nederlanders.
Bijna de helft van de mensen met diabetes type 2 slikt medicijnen niet als die bijwerkingen hebben. Veel mensen willen best meer bewegen, maar vinden bewegen niet zo prettig. Deze gegevens komen uit onderzoek naar wat mensen vinden van de diabeteszorg.

Verzekeringen vergoeden een nieuw medicijn om de bloedsuiker te verlagen
Het nieuwe middel Byetta, voor de behandeling van diabetes type 2 wordt inmiddels vergoed door verzekeringmaatschappijen. Dit medicijn is gebaseerd op de stof exenatide, het is een middel van een nieuwe groep medicijnen die de bloedsuiker verlagen via invloed op de armen. Het middel is verkrijgbaar in een voorgevulde pen en moet tweemaal daags worden gespoten in een vaste dosering.

De Gezondheidswereld staat op zijn kop!
Raar dat verzekeringen wel medicijnen vergoeden, en meestal geen natuurlijke voedingssupplementen. Terwijl dat we weten na onderzoek dat bijna de helft van de mensen met diabetes type 2 geen medicijnen slikken met bijwerking. Door natuurlijke voedingssupplementen van hoogwaardige kwaliteit kan U leven drastisch gaan veranderen. Maar waarom zien verzekeringen dit nu nog niet in! We zien allemaal dat Nederland vergrijst, een steeds kleiner percentage van mensen moet straks de AOW kunnen ophoesten voor alle ouderen. Daar is niets mis mee, want deze oudere mensen hebben wel ons vaderland opgebouwd. Dus het is niet meer dan onze plicht als jonge burgers, om hier voor te zorgen. Maar als de groep ouderen groter is, dan de groep jongeren, dan wordt het best moeilijk om alle ouderen in ons land van goede zorg en AOW en pensioen te voorzien. Dan te weten dat steeds meer jonge mensen lijden aan diabetes type 2. Maar dit is nog maar één probleem in de gezondheidszorg. Wat dacht U van overgewicht, hart- en vaatziekten, kanker enz. Wanneer worden we als burger wakker, en gaan we met elkaar nadenken over onze toekomst!

Laten we diabetes keren, door gezonde voeding.
Als we nu beginnen voor ons zelf preventief te zorgen, door middel van een verandering in Uw leefpatroon, gezonde voeding, beweging, natuurlijke voedingssupplementen van hoogwaardige kwaliteit dan kunnen we de stijging van diabetes keren.

Het begin voor een nieuwe toekomst is net als een zaadje wat we poten. Het zaadje moet gaan groeien en daarna zal het plantje stralen in de zon!

Het zaadje
Het zaadje, kwetsbaar en klein, zal in goede aarde, zijn schil durven openen.
Dan kan ie beginnen met groeien, eerst één klein groen blaadje, maar dankzij zijn innerlijke kracht zullen het er snel meer zijn.
Door de regen op de aarde, kan hij voeding opnemen, door de wind leert hij zich staande te houden.
En als hij na een paar maanden is volgroeid, staande op een dikke, sterke stengel
Kan hij volop genieten van de zon en zich verwonderen over wat hij allemaal ziet.

Willen wij met elkaar in de toekomst blijven stralen, en gezond blijven dan kunnen we nu beter met elkaar in actie komen.
Het is hoog tijd, om het tij te keren!


Veel liefs
Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten