vrijdag 30 oktober 2009

Templier voor de eeuwigheid, laat U voeden met gezonde voeding

Gisteren werd op een bijzondere locatie, het Witte kerkje in Baarn een nieuw boek gepresenteerd door Hans Peter Roel. Het bijzondere van deze middag was dat het eerste exemplaar van “Het witte leger, Tempelier voor de eeuwigheid” werd overhandigd aan Rudolf Guillaume de Beaujeu, Grootmeester der Tempeliers.

Het hoofdkwartier van de Tempeliers bevindt zich in de Rosslyn Chapel in Schotland. Deze kapel speelt ook een belangrijke rol in het boek: De Da Vinci code van Dan Brown. Volgens het boek “Het witte leger” bestaan in het geheim in praktisch alle landen van Europa nog Tempeliers die strijden tegen het onrecht in onze wereld.

Het was daarom ook een bijzondere middag met grote belangstelling en werd er ingegaan op het mogelijke voortbestaan van de Tempeliers na hun pauselijke banvloek in 1307. Het gedachtegoed van de Tempeliers is gelukkig nooit uitgeroeid en is altijd blijven voortbestaan.

Het boek “Het witte leger” onthult de 7 Tempelierprincipes en hoe je de mentale kracht van een Tempelier kunt ontwikkelen. De 7 Tempelierprincipes voor een sterke geest zijn:

1.Moed 2.Focus 3.Discipline 4.Verlangen 5.Geloof 6.Volharding 7.Actie nemen.
De acteur Hans peter Roel kreeg tijdens de uitreiking van het eerste boek de onderstaande spreuk op een perkament overhandigd:

Spreuk van de Tempelier:
Pas als het lichaam is gescheiden van de geest weten we wie er gelijk heeft.

Voor mij was het een bijzondere middag ik vond het fantastisch dat ik hierbij aanwezig mocht zijn. Mijn Moed, Focus, Discipline, Verlangen, Geloof, Volharding en Actie nemen zorgen ervoor dat ik alle mensen op de wereld, arm, rijk, blank, zwart, groot of klein iets mee wilt geven over wat gezonde voeding voor de gezondheid van de mens kan betekenen.

Natuurlijk als je niet uit kijkt wordt je verwoest door de mensen die een andere kijk hebben op de gezondheid van onze medemens. Natuurlijk is het goed dat er medicijnen zijn om mensen beter te maken, maar in deze wereld moeten we ons ook bedenken dat gezonde voeding een weg is naar een andere kijk op onze gezondheidszorg.

“Het witte leger kunt U bestellen door hier te klikken.

Ik wens ieder mens op deze aarde een gezond, en gelukkig leven toe. En lieve mensen ontdek dat elk mens een leger aan geestelijke helpers heeft. Het maakt je leven rijker en krachtiger!
Liefs Monique Ervaringsdeskundige

donderdag 29 oktober 2009

Gezonde voeding de oplossing voor prikkelbare darmen



Veel mensen hebben last van prikkelbare darmen. En als je hier eenmaal last van heeft, is dat vaak moeilijk uit teleggen aan je omgeving. Het prikkelbare darm syndroom (ook wel spastische darm genoemd) is geen ernstige aandoening, maar het kan wel erg lastig zijn. Er zijn mensen die hebben er dagelijks pijn en hinder van en andere mensen weer af en toe. Vrouwen hebben er zelfs twee keer zo vaak last van als mannen.

De klachten bij prikkelbare darm syndroom kunnen uiteenlopen van last hebben van, een opgeblazen gevoel, winderigheid, buikpijn, hevige krampen en problemen met de stoelgang. De klachten treden meestal aanvals gewijs op. Ook kan er een continu een zeurende pijn in de buik aanwezig zijn.

De oorzaak van het prikkelbare darm syndroom is nog niet helemaal duidelijk. Het vermoeden bestaat dat het wordt veroorzaakt door het abnormaal, krampachtig samentrekken van de dikke darm. Bij mensen met het syndroom trekt de dikke darm veel vaker samen dan normaal. Bij sommige mensen zijn de bewegingen van de dikke darm normaal, maar is de darmwand overgevoelig en prikkelbaar. Ook zien we dat er bij mensen een combinatie is van abnormale bewegingen en een prikkelbare darmwand.

Het is niet bekend waarom iemand een prikkelbare darm krijgt, echter een aantal factoren zoals voeding, stress en overgevoeligheid voor voedingsmiddelen kunnen hier een rol bij spelen.

Anja van Berkel is een vrouw die al haar hele leven last heeft van prikkelbare darmen. Artsen, medicatie en specialisten het hielp allemaal niets. Eerst probeerde Anja met natuurlijke voedingsvezels de prikkelbare darm tot rust te brengen. Dit zorgde ervoor dat de pijn werd onderdrukt en haar stoelgang weer vrij normaal werd. Totdat zij in contact kwam met Relief®. Elke dag nam Anja een capsule en ze geloofde haar eigen ingewanden niet: geen krampen meer, geen vastzittende ontlasting haar stofwisseling verloopt gewoon weer zoals het hoort!” En het mooie van Anja haar verhaal haar medicijn spasmolytica om haar darmen te ontspannen had zij niet meer nodig.

•Vezelrijk eten
Wanneer je darmen langzaam werken krijg je last van verstopping (obstipatie). Het is dan belangrijk om vooral vezelrijk voedsel te eten zoals volkorenbrood, muesli, groene groenten en rauwkost, ongeschild fruit en zilvervliesrijst. Vezels bevorderen namelijk de beweeglijkheid van de darmen.

• Voldoende lichaamsbeweging en zorg voor ontspanning.
Door te zorgen voor voldoende lichaamsbeweging zoals wandelen, fietsen of zwemmen zorg je niet alleen voor afleiding maar dit kan ook helpen bij de stoelgang. Door je vaker te ontspannen, door bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen kunt U er zelf voor zorgen dat de dikke darm minder prikkelbaar is.

• Minder cafeïne, nicotine en alcohol maar drink veel water
Cafeïne komt voor in koffie, thee en cola en kan net als nicotine en alcohol een negatieve invloed hebben op de werking van de darmen. Minimaal twee liter water per dag in combinatie met gezonde voeding is het goedkoopste medicijn voor genezing voor Uw leven.

Met Vriendelijke Groet,
Monique Ervaringsdeskundige

woensdag 28 oktober 2009

Gezonde voeding / de pil de oplossing bij menstruatiepijn


Wist U dat naar schatting 4 van de 5 vrouwen elke maand last hebben van: buikkrampen tijdens de menstruatie. Vaak zien we dat bij deze vrouwen pijnstillers, een warme kruik of ontspanningsoefeningen voor wat verlichting zorgen. Nu schijnt er een pil in de maak te zijn die definitief een einde maakt aan menstruatiepijn. Weer een medicijn wat niet nodig is, gezonde voeding kan de oplossing ook voor U zijn tijdens deze ongemakkelijke dagen.

Informatie over de nieuwe pil
Volgens de wetenschappers uit Southampton die de pil hebben ontwikkeld, is de pil zo bijzonder, omdat het – in tegenstelling tot de reeds bestaande middelen – de oorzaak van buikkrampen aanpakt in plaats van de symptomen. De ontwikkeling van de pil bevindt zich nu in de tweede (van de in totaal 4) testfase. Momenteel testen 128 Britse en Amerikaanse vrouwen tussen de 18 en 35 jaar de pil. Zij krijgen het geneesmiddel gedurende 6 dagen van hun menstruele cyclus. Als uit de testen blijkt dat de pil werkt, dan zou hij over ongeveer 4 jaar verkrijgbaar kunnen zijn.

Gezonde voeding een nieuwe kijk bij menstruatiepijn
Het steeds veranderde vrouwenlichaam heeft bijzondere aandacht –voeding nodig, en daar hebben de meeste vrouwen niet gelijk erg in. Menstruatie en de bijbehorende symptomen zijn voor 4 van de 5 vrouwen elke keer weer ingrijpend en lastig. Na enkele decennia volgt dan langzaam maar zeker de soms lang aanhoudende periode van overgang. Ook deze fase gaat gepaard met klachten. Gezonde voeding Feminine® kan ook voor U de oplossing zijn.

Feminine® helpt bij het in stand houden van gezonde botten, de schommelingen in oestrogeen en testosteron verminderen die tot PMS-symptomen kunnen leiden, PMS-symtomen zoals lichtgeraaktheid, depressiviteit, hoofdpijn, rugpijn en menstruatiekramp verminderen en in de overgang zorgt het voor minder opvliegers. Reden te meer om eens na te denken wat gezonde voeding voor Uw vrouwenlichaam kan betekenen.

Voor meer informatie klik hier

“Je hoeft geen ander mens te worden, om dingen anders aan te pakken!”
Informeert U zich over de voordelen van gezonde voeding, en maak een keuze die bij U levensvisie past!

Veel Liefs
Monique Ervaringsdeskundige

dinsdag 27 oktober 2009

Weg met al dat vet op die buik, gezonde voeding de oplossing!


In onze maatschappij zien we steeds meer dat veel mannen en (in mindere mate) vrouwen last hebben van: vet op de buik. Uit onderzoek is gebleken dat vet op de buik hogere gezondheidsrisico’s met zich mee brengt dan vet op andere veelvoorkomende plaatsen als dijen en billen. Een ‘dikke buik’ zorgt voor een verhoogd risico op hartaandoeningen, hoge bloeddruk en insulineweerstand.

Waar mensen vet opslaan is afhankelijk van het geslacht, leeftijd en erfelijkheid. Bij mannen wordt het lichaamsvet voornamelijk rond de buik opgeslagen. ( We noemen dit ook wel de bierbuik.) Er wordt ook vaak gezegd, die buik heeft al genoeg geld gekost! Na de meno pauze gaan vrouwen meer vet opslaan rondom de buikstreek. Bij jongere vrouwen is dit voornamelijk op de heupen, rond de billen bekken en dijen.

Het krijgen van een dikke buik heeft te maken met je calorie-inname, fysieke inspanning en het stress niveau. Let dus goed op je voeding. Eet gevarieerd en frequent en zorg voor voldoende vitaminen en mineralen. Begin de dag met een lekker ontbijt. Dagelijks een half uurtje intensief bewegen is altijd goed. Bewegen kan ook leuk zijn, zonder na een sportschool te gaan. Let op dat U zo min mogelijk stress heeft. Uit onderzoek is gebleken dat gestreste mensen sneller vet rondom hun buikstreek opslaan vanwege het hormoon cortisol dat bij stress in je lichaam wordt aangemaakt.

Doordat mijn man ook jaren te dik was, en dit kwam voornamelijk door stress, en verkeerde drinkgewoonte. Denk hierbij aan cola, chocolademelk en ijsthee. Aangezien mijn man een natnek was, dronk hij ongemerkt veel te veel suikerhoudende dranken. Mijn man is afgevallen, door minimaal twee liter water per dag te drinken, BioLeanII in combinatie met andere natuurlijke hoogwaardige voedingssupplementen naast zijn dagelijkse maaltijden te eten. Hierdoor kreeg mijn man minder behoefte aan suikerhoudende drank.

Een man die weer vrolijk werd, doordat hij zijn maaltijden gewoon kon blijven eten, maar door deze natuurlijke hoogwaardige voedingssupplementen kreeg hij meer energie, werd geleidelijk minder zwaar waardoor hij zich lichamelijk fitter ging voelen. En door Satieté kreeg hij ook minder last van stress.

Een aanrader voor iedereen, die bewust gezond wil leven. Door de jaren heen ben ik in gaan zien, als je gezond oud wilt worden, kies dan bewust voor gezonde voeding, in combinatie met een gezonde levensstijl. Waarom gezonde voeding? In ons dagelijkse voeding hoe gezond we ook eten, zit niet alle vitaminen en mineralen meer die ons lichaam hard nodig heeft om optimaal te kunnen blijven functioneren.

Door onze ervaringen met gezonde voeding wil ik U dit mee geven, omdat ook onze nieuwe generatie recht hebben op gezonde voeding ook al merk ik dat veel mensen er nog niet klaar voor zijn, om een verandering aan te gaan.
Heb vertrouwen en geef je idealen nooit op!
Door trouw te blijven aan je idealen steun je ook anderen de nieuwe generatie bijvoorbeeld. Stimuleer elkaar!! Dan wordt stukje bij beetje de mensheid bewuster en gezonder in alles wat we doen!
Informeert U zich, zolang U gezond bent.


Klik hier voor meer informatie over gezonde voeding.
Liefs Monique Ervaringsdeskundige

maandag 26 oktober 2009

De weg naar preventie op weg met gezonde voeding!

Preventie moet de oplossing worden voor een gezond leven!
We zien om ons heen, dat er meer zorg wordt besteed aan een auto of een ander apparaat dan aan onze eigen gezondheid; en dat is een verdrietige en onbegrijpelijke zaak. Het is weerzinwekkend hoe weinig tijd er besteedt wordt aan het vitale gebied van preventieve gezondheidszorg door zowel de medische wereld als de patiënt.

Feiten
Van de 20 miljoen operaties, die jaarlijks in Amerika worden uitgevoerd, zijn er waarschijnlijk zo´n 2 miljoen niet noodzakelijk. In een wereld waarin er zo weinig aandacht besteedt wordt aan de kwaliteit van leven en aan het voorkomen van ziekten. De Bio-Nutritional Therapy (gezonde voeding) en de toekomstige ontwikkelingen van deze theorie ongetwijfeld een belangrijke rol in de toekomst gaan spelen.

Ondanks dat onze voeding beter wordt, het milieu wordt aangepakt en alle vooruitgangen die er zijn komt er tegenwoordig meer kanker voor dan ooit tevoren, meer degeneratieve ziekten dan ooit, meer hartkwalen, meer alcoholisme, meer medicijnverslavingen, meer impotentie en andere seksuele problemen, en meer ziekten die gerelateerd is aan stress.

De medicijnindustrie maakt overuren om aan de behoeften van onze fysiek en mentaal zieke maatschappij te kunnen voldoen. We zien om ons heen dat er meer instituten zijn voor geestelijke gezondheidszorg dan ooit tevoren, en onze maatschappij heeft nog nooit zoveel stress veroorzaakt. We zien meer echtscheidingen en zijn over alles beter geïnformeerd dan ooit te voren. Ongelooflijk dat het toch gigantisch mis gaat in onze maatschappij.

We leven langer – wat op zich in deze maatschappij een hele prestatie is – maar we lijden meer.
Kies daadwerkelijk voor gezond leven! Kies voor gezonde voeding!
Klik hier
Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige