dinsdag 27 oktober 2009

Weg met al dat vet op die buik, gezonde voeding de oplossing!


In onze maatschappij zien we steeds meer dat veel mannen en (in mindere mate) vrouwen last hebben van: vet op de buik. Uit onderzoek is gebleken dat vet op de buik hogere gezondheidsrisico’s met zich mee brengt dan vet op andere veelvoorkomende plaatsen als dijen en billen. Een ‘dikke buik’ zorgt voor een verhoogd risico op hartaandoeningen, hoge bloeddruk en insulineweerstand.

Waar mensen vet opslaan is afhankelijk van het geslacht, leeftijd en erfelijkheid. Bij mannen wordt het lichaamsvet voornamelijk rond de buik opgeslagen. ( We noemen dit ook wel de bierbuik.) Er wordt ook vaak gezegd, die buik heeft al genoeg geld gekost! Na de meno pauze gaan vrouwen meer vet opslaan rondom de buikstreek. Bij jongere vrouwen is dit voornamelijk op de heupen, rond de billen bekken en dijen.

Het krijgen van een dikke buik heeft te maken met je calorie-inname, fysieke inspanning en het stress niveau. Let dus goed op je voeding. Eet gevarieerd en frequent en zorg voor voldoende vitaminen en mineralen. Begin de dag met een lekker ontbijt. Dagelijks een half uurtje intensief bewegen is altijd goed. Bewegen kan ook leuk zijn, zonder na een sportschool te gaan. Let op dat U zo min mogelijk stress heeft. Uit onderzoek is gebleken dat gestreste mensen sneller vet rondom hun buikstreek opslaan vanwege het hormoon cortisol dat bij stress in je lichaam wordt aangemaakt.

Doordat mijn man ook jaren te dik was, en dit kwam voornamelijk door stress, en verkeerde drinkgewoonte. Denk hierbij aan cola, chocolademelk en ijsthee. Aangezien mijn man een natnek was, dronk hij ongemerkt veel te veel suikerhoudende dranken. Mijn man is afgevallen, door minimaal twee liter water per dag te drinken, BioLeanII in combinatie met andere natuurlijke hoogwaardige voedingssupplementen naast zijn dagelijkse maaltijden te eten. Hierdoor kreeg mijn man minder behoefte aan suikerhoudende drank.

Een man die weer vrolijk werd, doordat hij zijn maaltijden gewoon kon blijven eten, maar door deze natuurlijke hoogwaardige voedingssupplementen kreeg hij meer energie, werd geleidelijk minder zwaar waardoor hij zich lichamelijk fitter ging voelen. En door Satieté kreeg hij ook minder last van stress.

Een aanrader voor iedereen, die bewust gezond wil leven. Door de jaren heen ben ik in gaan zien, als je gezond oud wilt worden, kies dan bewust voor gezonde voeding, in combinatie met een gezonde levensstijl. Waarom gezonde voeding? In ons dagelijkse voeding hoe gezond we ook eten, zit niet alle vitaminen en mineralen meer die ons lichaam hard nodig heeft om optimaal te kunnen blijven functioneren.

Door onze ervaringen met gezonde voeding wil ik U dit mee geven, omdat ook onze nieuwe generatie recht hebben op gezonde voeding ook al merk ik dat veel mensen er nog niet klaar voor zijn, om een verandering aan te gaan.
Heb vertrouwen en geef je idealen nooit op!
Door trouw te blijven aan je idealen steun je ook anderen de nieuwe generatie bijvoorbeeld. Stimuleer elkaar!! Dan wordt stukje bij beetje de mensheid bewuster en gezonder in alles wat we doen!
Informeert U zich, zolang U gezond bent.


Klik hier voor meer informatie over gezonde voeding.
Liefs Monique Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten