dinsdag 15 december 2009

Gezonde voeding kan een fantastische verandering brengen in de gezondheidszorg





Afgelopen zondag kwam er een bericht binnen over "De staat van de gezondheidzorg in Nederland anno 2009". Er overlijden onnodig mensen in ziekenhuizen! En het zijn er héél véél volgens dit bericht. Er zijn evenwel nog aanzienlijke verschillen, zowel binnen als tussen ziekenhuizen. Alle ziekenhuizen hebben hun beleid specifieke aandacht voor patiëntveiligheid. Eén ziekenhuis heeft de verantwoordelijkheid over patiëntveiligheid niet gedelegeerd aan het lijnmanagement. De inspectie is van mening dat ziekenhuizen zonder uitzondering veel aandacht aan patiëntveiligheid besteden, maar dat zeker nog extra inspanning noodzakelijk is om risico´s voor onveilige zorg goed te beheersen.

Zorg kiest voor duizenden onnodige doden
Volgens de auteur die deel uit maakt van een groepje mensen die de ontwikkelingen rondom de veiligheid in ziekenhuizen kritisch volg; noemen zich De Zeven Dwergen. Hij schrijft dat als de cijfers die men in ziekenhuisland zelf hanteert, wáár zijn en de invoering van veiligheidszorgsystemen niet sneller dan volgens het huidige plan verloopt, overlijden er tussen 1 januari 2009 en 31 december 2012 nog steeds zo´n 7.000 mensen als gevolg van vermijdbare fouten in ziekenhuizen. En dan denk hij voor het gemak maar even niet aan de bijna evenveel slachtoffers die met permanente schade een incident in een ziekenhuis zullen overleven of een veelvoud daarvan aan de patiënten die met tijdelijk letsel in die vier jaar naar huis mogen.
Voor meer informatie betreffende dit onderwerp klik hier

Gezonde voeding kan bestaande patronen doorbreken en nieuwe inzichten genereren
Er sterven jaarlijks vele mensen aan een overdosis medicijnen, of een verkeerde combinatie van medicijnen. Als we ons lichaam optimaal gezond willen houden, kunnen we ons maar beter gaan voeden met fantastische hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen. Als een dokter een medicijn voor schrijft aan zijn patiënt kan men in veel gevallen ook kiezen voor een hoogwaardig natuurlijk voedingsupplement om de patiënt weer in betere conditie te krijgen. Hierdoor zou het vergiftigingspercentage gevaar voor de patiënten al een deel verminderen. Hierdoor zouden er weer minder doden onder de patiënten te betreuren zijn. Het beste voor de patiënt En dat is toch wat we met elkaar willen in onze gezondheidszorg? Daarom zou samenwerking tussen deze partijen een fantastische verandering in onze gezondheidzorg teweeg kunnen brengen.

Invloed van buiten kunnen bestaande patronen doorbreken en nieuwe inzichten genereren. De ontwikkelingen in de veiligheidszog voor patiënten van ziekenhuizen kunnen veel sneller gaan, indien meer wordt gebruikgemaakt van de kennis en ervaring van andere sectoren.

De kunst van een gezond leven is de kunst van het laten!

Toelaten: Hoogwaardige natuurlijke voedingssuplementen
Weglaten: Zo min mogelijk medicijnen gebruiken alleen bij hoge nood, maar bewust kiezen voor gezonde voeding.
Loslaten: De angst voor de gevolgen voor een complete verandering in de gezondheidszorg.
Diep van binnen zijn we allemaal kracht, vreugde, helderheid, vervulling, liefde en gezond.
Geef je leven terug in handen… waar het hoort, Uw ……eigen handen!

Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten