maandag 23 november 2009

Hoe staat het met onze gezonde voeding?



Is het waar wat er gezegd wordt over groenten en fruit?
Het voordeel van voedingssupplementen en waarom Uw beter hiervoor kunt kiezen. Groenten en fruit die vandaag worden gekweekt zijn globaal veel minder voedzaam dan enkele decennia geleden. De moderne industriële teeltmethodes, waardoor de gekweekte producten worden opgejaagd en de bodems uiteindelijk gewoon te leeggeroofd zijn om nog voedzame producten af te leveren. Maar klopt dit verhaal ook? Pieter Vanhee, voedingsdeskundige bij NICE (Nutrition Information Center) geeft hierover zijn mening.

Gegevens over de voedingswaarde van appelen, wortelen, bananen, andijvie van jaren terug.
In diverse landen, onder meer het Verenigd Koninkrijk, worden al lang voedingstabellen bijgehouden: zelfs sinds de jaren '40 van de vorige eeuw. Daardoor kunnen we wel degelijk de evolutie van een aantal voedingsstoffen in groenten en fruit volgen.

En blijkt daaruit inderdaad dat de voedingswaarde daalt?
Dat leek zo in enkele studies uit de jaren '90 en daardoor blijft dit verhaal de ronde doen. Als gevolg van die geïsoleerde studies is men in de USA al het cijfermateriaal gaan samen leggen om het grondiger te bestuderen. Uiteindelijk bleken er nauwelijks significante verschillen te zijn. Er zijn dalingen te bemerken, maar net zo goed stijgingen. Zo ligt de hoeveelheid vitamine C in onze appelen nu hoger dan in die uit eerdere decennia en dat heeft men ook kunnen verklaren: er worden nu gewoon heel andere rassen geteeld en die bevatten meer vitamine C. Van zink weten we uit die studies anderzijds dat het gehalte ervan in de voeding een neerwaartse trend vertoont. Er zijn momenteel echter nog onvoldoende gegevens beschikbaar om deze trend te verklaren.

Het is dus geen eenduidig verhaal. Zo lijkt het. Al moet gezegd dat de neerwaartse trend van het zinkgehalte in onze groenten in het niets verdwijnt bij de daling van hun gehalte aan zware metalen. De betere zorg voor het milieu (minder lucht-, water- en bodemvervuiling) zorgt voor een sterke daling van het loodgehalte (en in iets mindere mate dat van cadmium en kwik) in groenten. En dat is dus weer goed nieuws. Lieve mensen wist U dat een tekort aan zink prostaatkanker kan veroorzaken? Masculine helpt bij prostaat problemen.

Natuurlijk zouden er dalingen en stijgingen zijn van vitaminen en mineralen.
Maar dan nog blijven wij als mens vitaminen en mineralen te kort houden.

Hierdoor zien we dus ook steeds meer ziektes zoals hart-en vaatziekten, suikerziekte, kanker, obesitas enz.

Mensen zijn overvoert maar ondervoed!
Door zelf preventief gezonde voedingsproducten te gaan eten, zult U aan Uw eigen lichaam gaan ervaren wat gezonde voeding voor Uw lichaam kan betekenen.
Ervaring vindt men niet door te lezen of over een bepaald onderwerp te spreken.
Ervaring kun je niet bespreken..
Ervaring moet men ondergaan.

Daarom heb ik vertrouwen en weet ik dat het een kwestie van tijd is voordat de wereld ingaat zien dat wij ons zelf met hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen bij moeten voeden. Ik geef mijn idealen nooit op! Gezonde voeding is de weg naar een gezonder leven! Door trouw te blijven aan mijn idealen, steun ik ook anderen de nieuwe generatie.
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige
Drijf mee op de golven van de veranderde tijd!
En vraag aan Sint een cadeau waar U heel je leven iets aan heeft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten