donderdag 9 april 2009

Dikke nek aanwijzing voor hartklachten

Washington – De omvang van de nek geeft bij mensen evenveel aanwijzingen voor de risico´s van hartklachten als de omvang van de taille. Dit zijn de resultaten van een onderzoek van de Framingham Heart Study, dat tijdens een bijeenkomst van de Amerikaanse hartvereniging gepresenteerd werd.

Risico betekent een lagere waarde van `goed´cholesterol of een hogere waarde van glucose in het bloed. Goed cholesterol verplaatst cholesterol van de cellen terug naar de lever, waar het wordt afgebroken. Experts hebben 3300 mannen en vrouwen onderzocht met een gemiddelde leeftijd van 51 jaar. Hoe groter de nekomtrek, hoe hoger het risico bleek te zijn. Plaats van vet- Professor Jimmy Bell van het Klinisch Wetenschappelijk Centrum verklaarde dat onderzoek aantoont dat, gezondheid niet zozeer afhangt van iemands gewicht, maar vooral van de plaats waar het vet zich verzamelt”. Het risico op hartklachten stijgt wanneer iemand zowel een dikke nek als een grotere taille-omvang dan gemiddeld heeft. Het onderzoeksteam beschouwt het hebben van een dikke nek als een ruwe aanwijzing voor een vet boevenlijf, dat vaak in verband wordt gebracht met hogere risico´s op hartklachten. Vetophoping rond de lever en het hart zijn aan de buitenkant niet zichtbaar maar wel erg gevaarlijk voor de gezondheid. ,,Om dat te voorkomen heeft een dieet geen zin, maar moetje gaan bewegen”, aldus professor Jimmy Bell.

Bron: Ad.nl/diagnose/3069884/Dikke nek.

Als je dit leest, moeten wij ons zorgen maken.
Hoeveel dikke nekken zien we dagelijks wel niet lopen in ons landje. Mijn schoonvader had vroeger ook een dikke nek. Hij had eerst een pacemaker, en later is hij van zijn hart gestorven. Wij noemde zijn nek altijd kalkoenen nek. Wij staken er de draak mee, we wisten niet beter. Maar nu bijna 19 jaar later, denk ik wel eens had ik dat 19 jaar geleden maar geweten. Dan had mijn lieve schoonvader misschien nog langer mogen leven.

Want met bewegen, goede gezonde voeding kunnen we een hoop ellende voorkomen. Mijn schoonvader is maar 70 jaar geworden. Mijn schoonvader was vaak futloos, lage weerstand, en haalde ieder jaar een griepspuit. Toch was hij nog vaak verkouden. Win CoQ10 daar had ik 19 jaar geleden nog niet van gehoord. Tegenwoordig eet ik iedere dag uit de pot Win C0Q10. Dit product kan: • De energieproductie ondersteunen en handhaven via ATP-omzetting.• Schade door vrije radicalen helpen voorkomen. • Een gezonde, normale bloeddruk helpen handhaven. •Een gezond hart bevorderen. • Helpen bij de bescherming tegen oxidatie-stress. •Een gezond immuunsysteem bevorderen. •Een gezond neurologisch functioneren in stand houden.

Mijn schoonvader at altijd heel veel medicijnen. Daardoor had de lieve man last van vocht in zijn handen en voeten. Daardoor kon mijn schoonvader bepaalde dingen niet meer. Maar er is zoveel meer als medicijnen die goed voor U lichaam zijn. De wetenschappers hebben na 19 jaar veel meer kennis opgedaan van zaken. Lieve mensen laten wij er met elkaar voor zorgen, dat de wettenschappelijke onderzoeken naar gezonde voeding niet voor niets zijn geweest.

Voedingssuppletie in combinatie met medicijnen kan heel goed. Vraag altijd eerst nog even na bij U arts.

Wat doet U met Uw auto en,wat doet U met Uw eigen lijf!
“Super” wel in auto, niet in lijf…

In hun auto gooien de meeste mensen de beste brandstof, maar hun eigen lichaam komt er daarmee vergeleken bekaaid af.

Stop ´s morgens vroeg eens bij een tankstation en registreer voor de aardigheid eens hoeveel klanten er niet alleen voor benzine, autogas of dieselolie stoppen. Velen tanken er ook koffie en werken er zelfs een compleet ontbijt naar binnen. Als je dan kijkt waar zoal de keuze op valt, valt te constateren dat die veelal niets met gezondheid te maken hebben De auto staat ondertussen vol superbenzine, de chauffeur rijdt weg met een ongezond gevulde maag.

Tegenwoordig kunnen we bij het benzinestation zelfs al terecht voor vrij verkrijgbare medicijnen. Dit zijn de zogenaamde lifestyle-geneesmiddelen. Daarmee is de cirkel rond: je stopt er eerst ongezonde brandstof in en compenseert de gevolgen daarvan met een pilletje. Stel je voor dat die zelfde benzinepomp dermate slechte brandstof afleverde, dat we vaak hortend en stotend de straat uit zouden rijden.

Een hortende en stotende auto dat wil niemand. Hoe zouden we dat oplossen? Ook met een pilletje, of zouden we eisen dat ze ons niet van die rommel zouden leveren? (Ik denk het laatste). Het probleem is: slechte brandstof in je auto merk je vrijwel meteen, terwijl je lichaam nog wel een tijdje doorpruttelt voordat het begint te sputteren. Moraal van dit brandstofverhaal: Iedereen heeft een keuze, ook bij de pomp.

Wilt U geen gepruttel voor dat U lichaam gaat sputteren, denk dan maar na!
Geef je lichaam dat gene waar het omvraagt. Gezonde voeding, dagelijks voldoende beweging en U zult versteld staan wat een energierijk lichaam U bezit.

Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten