maandag 6 april 2009

Dat ene suikerklontje kan je al aardig dik maken

De afdeling Humane Voeding van de Wageningen Universiteit doet al veertig jaar onderzoek, onder meer naar voedseltekorten en overgewicht. “Een schril contrast”, vindt hoogleraar Frans Kok. Maar ook overgewicht is een serieus probleem, want, Diëten helpen niet.”

, De afdeling Humane Voeding heeft bijgedragen aan de kennis van vet en cholesterol”, zegt Kok. , De bedrijven hebben daarop de hand in eigen boezem gestoken en veel aan de vetsamenstelling veranderd, waardoor we meer onverzadigde vetten binnenkrijgen en minder ongezonde verzadigde vetten en transvetten. De problematiek van hart- en vaatziekten was anders ernstiger geweest.” De voedingswetenschap heeft volgens Kok ok bijgedragen aan het bewustzijn dat je met betere eetgewoontes welvaartsziektes kunt voorkomen.

De afdeling Humane Voeding van de universiteit in Wageningen is nu de grootste opleiding voor voedingsdeskundigen in Europa. De afdeling doet onderzoek naar welvaartziekten en naar de voedingsproblematiek in ontwikkelingslanden.

, Een schril contrast”, vindt Kok. , Er zijn zo´n 800 miljoen mensen ondervoed. Net zoveel mensen hebben overgewicht.”

Door onderzoek in landen waar mensen gebrek aan goed eten hebben, is duidelijk geworden dat een tekort aan stoffen als jodium, ijzer of vitamine niet alleen leidt tot gebreksziekten, maar dat het ook de mentale ontwikkeling van kinderen kan schaden. , Hun leerprestaties lijden eronder. “Kinderen worden zelfs minder intelligent geboren als hun moeder tijdens de zwangerschap niet gezond heeft gegeten.

Overgewicht heeft net zo goed vervelende gevolgen. Hoe dikker je bent, hoe groter de kans op allerlei ziektes, zoals hart- en vaatziekten en kanker. Je kunt sluipenderwijs te dik worden, waarschuwt Kok. ,Als je dagelijks één suikerklontje te veel eet, ben je door die paar extra calorieën na een jaar een kilo zwaarder. Tien jaar later ben je 10 kilo te zwaar.”

Eén keer te dik, raak jee die kilo´s waarschijnlijk niet meer kwijt. Ook al doe je aan diëten. De meeste mensen zijn na een jaar of drie weer terug op hun oude gewicht. Op lange termijn raken mensen gemiddeld slechts 2 kilo kwijt.” Een enkeling lukt het wel, moet hij toegeven. , Dat zijn mensen die hun hele levensinstelling veranderen, die kennis hebben over voeding en die buitengewoon gedisciplineerd zijn.”

Het is volgens Kok, vijf voor twaalf.” Er zijn drastische maatregelen nodig. De bedrijven hebben de hand al in eigen boezem gestoken. Als dat niet snel genoeg en ver genoeg gaat, moet de overheid ingrijpen.”

Bron: Nederlands Dagblad

Als u dit leest, denk U dan niet: laat ik maar op gaan letten wat ik eet? Of is dit maar even terwijl U dit leest. Er zijn terdege wel natuurlijke voedingssuplementen die er voor zorgen dat U op een natuurlijke manier af gaat vallen, in combinatie met meer bewegen.

We moeten niet wachten tot de overheid in grijpt, maar we kunnen beter aan ons eigen lichaam denken. Het is tenslotte je eigen leven!

Waarom eten we ons eerst helemaal overvol, en later denken we:,, Bah, wat voel ik me dik en vies!” We hebben het meestal zelf ons voedsel naar binnen gewerkt, of we moeten stofwisselingsziekten hebben.

Maar hier kunnen we lang over zeuren, willen we daadwerkelijk een ander lichaam waar we trots op kunnen zijn?

Vaak hoor je mannen zeggen, Die buik weet je wel wat die gekost heeft!”

Ja, dat is leuk, maar weet je wel wat die buik onze maatschappij gaat kosten in de toekomst!

Over dit probleem kunnen we met elkaar maar eens beter over na gaan denken.

Wil je oud worden, en lekker in je vel blijven zitten, ga er dan iets aan doen als U overgewicht heeft!

U doet het niet voor mij, U doet het voor U zelf!

U bent het waard, om gezond door het leven te kunnen gaan!

Ik wens U veel succes met Uw besluit, en daarmee is voor vandaag mijn verhaal uit!

Liefs Monique
ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten