woensdag 4 november 2009

Hoe zinvol is gezonde voeding bij griep


Griep begint economie te raken
De griep begint zijn invloed ook op de economie te krijgen. Het ziekteverzuim neemt toe en schaadt de consumentenuitgaven. Dat blijkt uit een onderzoek van het economisch bureau van ING. Deze vraag is door ruim 54.000 mensen beantwoord. Dertig procent van de ondervraagde ziet het ziekteverzuim de laatste vier weken stijgen. Bij slechts 4% werd een afnemend ziekteverzuim geconstateerd.

Stijgend ziekteverzuim kan te maken hebben met een hogere werkdruk. Een hogere werkdruk bevordert het ziekteverzuim, waardoor vervolgens weer de werkdruk voor de overblijvers toeneemt. Een dergelijk vicieuze cirkel – die bijvoorbeeld ook kan ontstaan door een grieppandemie – moet uiteindelijk wel doorbroken worden. Wat dat betreft komt het goed uit dat de arbeidsmarkt door de recessie geen ‘te hoge temperatuur’ heeft, zo wordt gesteld in het ING-rapport. „Zo nodig is er voor bedrijven een grote hoeveelheid uitzendkrachten inzetbaar om de werkdruk mee te verlichten.”

Griep een kans of bedreiging voor onze economie
Overigens constateert ING dat een griepgolf zowel kansen als bedreigingen kent. Enerzijds kan de detailhandel te maken krijgen met lagere omzetten omdat zieke consumenten nu eenmaal niet gezellig gaan winkelen. Ook kunnen bedrijven getroffen worden als mensen uit voorzorg bijvoorbeeld restaurants gaan mijden. Reden te meer om goed voor U zelf en Uw personeel preventief te gaan zorgen. Maar de supermarkt zal wel vaker bezocht worden en de uitzendmarkt zal ook kunnen profiteren naar mate meer werknemers zich ziek melden.

Ook op internet houdt de Mexicaanse griep de gemoederen ook steeds meer bezig. Sinds 23 oktober is het aantal zoekopdrachten op Google op ’griep’ ruim vijf keer hoger dan in de eerste drie weken van oktober. Al met al reden te meer om eens te kijken, wat kunnen we als voorzorgsmaatregel tegen deze griep doen.

Gezonde voeding is zinvol tegen de griep
Waar veel mensen in deze tijd van kredietcrisis nog niet bij stil staan is hun eigen gezondheid. De wereld draait om geld, macht en ego. We worden met elkaar sterker door onze aandacht in het hier en nu te brengen. Gezonde voeding is daar degelijk een onderdeel van. Als je daadwerkelijk gezond wilt leven leg je jezelf niet neer bij bestaande conventies, maar ben je bereidt om met nieuwe creatieve oplossingen te komen. Gezonde voeding is daar een groot onderdeel van.

Gezonde voeding is de weg naar sterke wortels voor onze gezondheid!
Vergelijk je lichaam eens met een boom. Een boom met sterke wortels kan de meest woeste storm doorstaan, maar de boom kan niet opeens wortels schieten op het moment dat de storm aan de horizon verschijnt.
Dit is ook zo met onze gezondheid. Gezonde voeding helpt U weerstand te verhogen.

Wie alles altijd doet zoals hij of zij het gisteren heeft gedaan zal nimmer vooruitgaan, maar steeds hetzelfde beleven!

Drijf mee op de golven van de veranderde tijd, en ervaar wat gezonde voeding voor lichaam en geest kan betekenen.

Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten