maandag 2 november 2009

Sterke botten gezonde voeding tot op het bot

Sterke botten hoe kunnen we de botdichtheid beïnvloeden
De botdichtheid van je botten bepaalt hoe sterk deze zijn en of je last krijgt van osteoporose (botontkalking). Aangezien diverse onderzoeken laten zien dat het slikken van calciumsupplementen en het drinken van melk niet helpen om de botdichtheid te verhogen, heb ik in artikel dingen op een rij gezet die de botdichtheid wel kunnen beïnvloeden.

Wist U dat vrouwen vier keer zo vaak last hebben van botontkalking (osteoporose) dan mannen? Vaak hoor je daar kunnen we helaas niets aan veranderen, omdat het te maken heeft met Uw hormoonhuishouding.

Voeding speelt een belangrijke rol bij het houden van sterke botten en dus een hoge botdichtheid. Om sterke botten te houden is het belangrijk om genoeg calcium te eten. In tegenstelling tot wat veel mensen denken krijg je geen sterke botten van melk, maar wel van peulvruchten, bonen, noten, bladgroenten, fruit en volkoren producten (zoals pasta, brood en zilvervliesrijst).

Alcohol heeft een slecht invloed op je botdichtheid als je meer dan één glas per dag drinkt. Ook het drinken van meer dan drie glazen cola per week heeft een negatieve invloed op de botdichtheid bij voornamelijk vrouwen, nog afgezien van de suiker die nadelig uitpakt op gebit en buik. Fosforzuur zorgt in cola voor de zure smaak. We merken maar weinig van die zure smaak, omdat cola veel suiker of zoetstoffen bevat. Het zuur is verantwoordelijk voor het roestoplossend vermogen van cola.

Je leeftijd heeft een grote invloed op je botdichtheid. Na ongeveer je 30e levensjaar worden je botten minder sterk. In de eerste 20 jaar van je leven wordt de botdichtheid steeds groter, waarna het 10 tot 15 jaar op het maximale niveau blijft.
Naast gezonde voeding kunt U ook Uw botdichtheid op peil houden door krachttraining. De gewichten zorgen voor extra belasting op je spieren en botten, waardoor je lichaam deze gaat verstevigen.

Voor dames die last hebben van Artrose raad ik daarom aan om met Bio-LeanII te beginnen, maar wel heel veel water drinken. Bio-LeanII zorgt ervoor dat al de afvalstoffen die op je gewrichten zit los komen en deze afvalstoffen moeten eerst Uw lichaam uit.
Vervolgens gaat U Omeg3complex en Flexibility gebruiken twee per dag en bij hevige artrose tijdelijk drie of vier per dag. Bij Mevr. van der Hoeven werd de pijn de eerste week nog heviger, maar na vijf maanden was e pijn uit haar handen geheel weg. Mevr. van der Hoeven is na zeven maanden gestopt met Flexibility want ze dacht: ik heb me aangesteld het was niet zo erg.. Met als resultaat dat ze na twee weken weer pijnlijke vingers kreeg en weer is gestart met Flexibility Mevr. van der Hoeven gaat geen dag meer zonder Flexibility door het leven. Natuurlijk moet U begrijpen dat Mevr. van der Hoeven weer lekker kan sporten waardoor ze haar spieren versterkt, en haar herstel is sneller met minder spierpijn. Maar Mevr. moet het sporten ook niet overdrijven want de ´ziekte´Artrose gaat niet over, maar de klachten zijn aanzienlijk minder.

Gezonde voeding kan U leven drastisch verbeteren als U het maar wilt ervaren!Met Vriendelijke Groet,
Monique Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten