vrijdag 6 november 2009

Angst is een slechte raadgever, kies bewust voor gezonde voeding


De angst voor de Mexicaanse griep zorgt voor een run op vaccinaties tegen de gewone seizoensgriep. Afgelopen week stonden er bij huisartsenposten lange rijen met mensen die hun griepprik kwamen halen. Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) bevestigt in het AD dat artsen extra vaccins bestellen.

Normaliter berekenen huisartsen hoeveel vaccins ze nodig hebben op basis van gegevens van voorgaande jaren, maar dit jaar is de voorraad niet toereikend. "Blijkbaar is dat dit jaar niet in alle gevallen voldoende geweest", zegt een woordvoerder van het NHG in de krant.

Een natuurwet is: “Uw lichaam volgt altijd Uw aandacht!”

Momenteel kan je geen krant, lezen, radio of televisie aanzetten of er wordt gesproken over de Mexicaanse griep. Logisch dat veel mensen zich al bij de gedachten ziek gaan voelen. Uw lichaam volgt altijd Uw aandacht!” Waar zit Uw aandacht bij ziek zijn, of bij Uw weerstand versterken door Uw lichaam preventief te voeden met gezonde voeding!

Absurde angst voor de Mexicaanse griep lijkt er niet te zijn voor de extra interesse in de gewone griepprik. De prik tegen de seizoensgriep doet helemaal niks tegen de Mexicaanse griep.

Griepprik niet nutteloos, maar U kunt ook bewust kiezen voor preventieve voeding om Uw weerstand te verhogen!
Volgens een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
(RIVM) betekent dat niet dat de griepprik nutteloos is. Hoewel momenteel naar schatting 95 procent van de griepgevallen om de Mexicaanse variant gaat, komt de gewone griep waarschijnlijk nog wel. "Nu is de nieuwe influenza dominant; later in het jaar kan de seizoensgriep weer opkomen."

Natuurlijk kan er later in het jaar de seizoensgriep weer opkomen dagen, maar we moeten als burgers beseffen, dat we zelf keuzes kunnen maken. Wat is op langere termijn verstandiger voor onze gezondheid. Ik kies de laatste jaren bewust om mijn lichaam preventief te voeden. Het bewijs dat preventie goed voor mijn lichaam is, heb ik de afgelopen jaren in levenden lijve ondervonden.

Als je diep in je hart weet dat bepaalde dingen niet goed voor je zijn, houd er dan mee op om er in mee te gaan, en vervang ze door dingen die beter bij U passen en die voor Uw gezondheid fantastisch zijn!
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten