maandag 9 november 2009

Onderzoeksgeld van medicijnen kunnen we beter investeren in gezonde voeding

Veel mensen zullen het met deze stelling niet eens zijn, omdat zij hun brood verdienen in de farmaceutische wereld. Maar als we geen belang zouden hebben in deze wereld, zouden er waarschijnlijk veel meer mensen met een andere bril naar onderzoeken van medicijnen gaan kijken.

Feiten
150 Miljard dollar wordt er besteed aan onderzoeksgeld voor nieuwe medicijnen met als resultaat 13 nieuwe soorten medicijnen. Dit betekend dat meer als 11 miljard dollar gebruikt wordt om een nieuw medicijn te ontwikkelen. Vroeger was het resultaat voor dit bedrag een paar honderd nieuwe medicijnen.

Als we dan bedenken dat een nieuw medicijn gemiddeld drie jaar op de markt is, is dit een aanzienlijke kostenpost.
Ziektekostenpremies stijgen
De laatste jaren hebben we allemaal aan onze levende lijven kunnen ondervinden dat de ziektekostenpremies maar blijven stijgen. Als je deze feiten eenmaal weet, is het niet zo vreemd dat de ziektekostenpremies blijven stijgen. Het geld moet tenslotte wel uit de lengte of breedte komen.

Investeer in gezonde voeding en zie dat de wereld veranderd, dan veranderen de mensen vanzelf mee!
Volgens mij zouden veel meer mensen dingen tot stand kunnen brengen als ze er minder voor onmogelijk hielden. Daarom begrijp ik nog steeds niet dat de Minister van Volksgezondheid niet in gaat zien, dat er daadwerkelijk een fantastische verandering zou plaats kunnen vinden, maar dan moeten we gezonde voeding tot onze ziektekosten gaan nemen.

Daarom doe ik een oproep aan de Minister van Volksgezondheid: Wees niet bang zo nodig een grote stap te doen betreffende de gezondheid van Uw volk: je kunt nu eenmaal geen kloof overbruggen door twee kleine sprongetjes!

Als de Minister van Volksgezondheid gaat inzien, dat gezonde voeding de sleutel is, tot minder ziektes, minder ziektekosten en door dagelijks de lichamen van zijn volk te voeden met gezonde voeding, uiteindelijk de gezondheid van zijn volk in de hand houdt. Als de Minister van Volksgezondheid dit zou presenteren in de tweede kamer, zou hij een groot, mooi doel hebben (de gezondheid van zijn volk te verbeteren)om na testreven.

Gezonde voeding voor de Volksgezondheid is de sleutel naar een gezondere gezondheidszorg!

Iemand die op zijn niveau zijn best heeft gedaan en weet dat hij zijn best heeft gedaan, is een succes, ook als de wereld hem misschien afdoet als een mislukkeling. – B.C. Forbes

Minister van Volksgezondheid denk aan deze tekst hierboven, en weet dat U er dan ook alles aan gedaan heeft, om de gezondheidszorg te veranderen. Zie dat Uw tijd als minister van Volksgezondheid van grote waarde is voor het gehele Nederlandse Volk.
Veel Liefs
Monique Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten