vrijdag 22 mei 2009

Gezonde voeding of een medicijncocktail

De keus is aan U:
Medicijncocktail of Preventief je zelf voeden om diabetes
Buiten U deur te houden!


Insuline
Insuline helpt suikerpatiënten beter als er metformine aan wordt toegevoegd. Toevoegingen van die stof verlaagt voor patiënten met diabetes type 2 de kans op hart- en vaatziekten met 39 procent. Dat blijkt uit onderzoek van diabetoloog Adriaan Kooy van het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen.

Van alle diabetespatiënten heeft 95 procent diabetes type 2. Die ziekte komt met name voor bij mensen met ernstig overgewicht. Patiënten met diabetes type 2 hebben een vier keer grotere kans op hart- en vaatziekten. Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak voor patiënten met diabetes 2. Ongeveer 75 procent van hen sterft eraan.

Minder insuline nodig
Diabetoloog Adriaan Kooy heeft 390 patiënten met diabetes type 2 ruim vier jaar gevolgd. De helft van de patiënten kreeg alleen insuline, de andere helft insuline en metformine. Niemand wist wat hij kreeg.

De tweede groep patiënten bleek na vier jaar minder te zijn aangekomen, had een lagere insulinebehoefte en een betere suikerregulatie dan de eerste groep. Samen zorgt dat voor de aanzienlijke verlaging van de kans op hart- en vaatziekten met 39 procent. Metformine is een bekend middel, maar er was nog nooit eerder zo´n grote gedegen studie geweest naar de combinatie van deze beide middelen.

Metformine is een bekend middel in de diabeteszorg. Vroeger was het het meest gebruikte middel, maar insuline reguleert de suiker beter. Insuline heeft als voornaamste nadeel dat het de eetlust stimuleert en zo voor gewichtstoename zorgt. Dat effect wordt nu drastisch verminderd dankzij de combinatie van beide middelen. Metformine is een veilig en goedkoop middel, Henk-Jan Aanstoot tot 2006 voorzitter van de Diabetesfederatie zegt: het is een soort aspirientje van de diabeteszorg.

300 miljoen patiënten
Er zijn in Nederland 600.000 diabetespatiënten en nog eens 250.000 mensen hebben wel diabete maar weten dat zelf niet. Jaarlijks komen er 72.000 nieuwe diabetes patiënten bij. Wereldwijd zijn er circa 300 miljoen diabetespatiënten.

Preventie is dit niet belangrijker, dan een medicijncocktail?
Als u dit leest, gaat er dan bij U geen belletje rinkelen? Bij mij ieder geval wel. Natuurlijk is het een doorbraak, in de gezondheidszorg. We hebben weer een nieuw middel erbij. Nog meer chemische middelen om te slikken. Kies voor U eigen gezondheid, en neemt het heft in eigen hand. Dan kunt U er zelf voor zorgen dat U geen overgewicht heeft, en dat daardoor diabetes type 2 aan U lichaam voorbij gaat.

Op tijd beginnen met preventief voor U zelf zorgen door middel van gezonde voeding. Dit is een gewoonte die wij ons zelf aan kunnen leren, als wij daar voor openstaan. Niet alle ziektes kan je preventief voorkomen, maar aan U eigen gezondheid kan U zeker heel veel doen.

Er is een natuurlijk voedingssupplement dat er voor zorgt dat U minder vetopname heeft. Hè, dat is prettig, dat is al één om minder overgewicht te krijgen. Dit natuurlijke voedingssupplement heeft twee krachtige ingrediënten met een combinatie van garcinia cambogia, en chroompoynicotinaat, die de opslag van nieuw vet verminderen en gezonde bloedsuikerspiegels handhaven. En dat is twee. De combinatie van deze stoffen belemmert ophoping van lichaamsvet en heeft daarnaast een eetlustonderdrukkend effect. En dat is drie. Zo draagt dit voedingssupplement bij aan gewichtsverlies.

Als U zelf op onderzoek uitgaat, komt U erachter dat er meer is als een medicijncocktail. Alleen de vraag is, wat is U keus? Kiezen we voor de arts omdat het betaald wordt door de verzekeringsmaatschappij, of kiezen we voor een gezond lichaam en daardoor een gezonde toekomst!

De keus is aan U!
Welke keus U ook maakt, ze zijn beide goed! Alleen als het zonder medicijnen kan, waarom zouden we dan vergif in ons lichaam stoppen? Want als we preventief goed voor ons zelf zorgen, dan kunnen we overgewicht tegen gaan, en kunnen we veel ellende van diabetes type 2 voorkomen.

Liefs
Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten