donderdag 16 juli 2009

Roken en gezonde voeding

In Nederland roken ongeveer 3,8 miljoen mensen. Hoewel het bekend is dat roken slecht is voor de gezondheid, blijft het voor veel rokers lastig om te stoppen. Het lichaam vraagt om nicotine dit komt door het verslavende effect dat nicotine heeft. Onderzoek heeft aangetoond dat rokers een hogere behoefte hebben aan vitamine C dan niet-rokers. Roken zorgt er namelijk voor dat er meer schadelijke stoffen, zogenaamde vrije radicalen, in het lichaam komen. Vitamine C is een belangrijk antioxidant dat ons lichaam beschermt tegen deze schadelijke stoffen.
Voor meer informatie kijkt eens op:
http://www.gezondheidsplein-monique.nl/Phyto-Vite.html

Dit product zorgt dat de vrije radicalen bestreden worden. Gezonde voeding daar kan je mee thuis komen! Natuurlijk is het nog beter om met roken te stoppen. De voordelen van roken zijn er meer dan U denkt. Ten eerste de prijs van een pakje sigaretten of shag daar houdt U al geld mee in Uw portemonnee. Maar ook als U stopt met roken zou U merken dat Uw reuk en smaak verbeteren, U makkelijker ademt en beweegt, U minder hoest en een frissere adem heeft. Kortom U gaat U zelf gewoon fitter voelen. Er zijn verschillende hulpmiddelen in de handel om het stoppen met roken te ondersteunen. De behoefte aan nicotine neemt geleidelijk af wanneer U stopt met roken.

Stoppen met roken is geen klein bericht voor velen
Natuurlijk is het niet voor iedereen zo gemakkelijk om zijn nicotineverslaving te doorbreken. Van alle rokers zegt de helft ooit te willen stoppen met roken. Slechts 18 procent zegt nooit te willen stoppen. Iedereen weet inmiddels via televisie, radio, en kranten dat roken slecht is voor de gezondheid. Een opsomming van de nadelige effecten van roken is niet voor iedereen weg gelegd. Vele denken dan ook, het zou mijn tijd wel duren. Totdat ze opeens ziek worden. Roken is een van de belangrijkste doodsoorzaken van de Nederlandse bevolking. Een op de twee rokers overlijdt vroegtijdig vanwege het roken. Roken kan leiden tot verminderde vruchtbaarheid, complicaties tijdens de zwangerschap. Maar ook uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat roken ook leidt tot verschillende soorten kanker, hart- en vaatziekten, en longziekten(COPD). Wetenschappers zijn er van overtuigd dat COPD tegen het jaar 2020 de derde belangrijkste doodsoorzaak wordt. Tot voor kort werd COPD enkel in verband gebracht met rokers. De nieuwe studie toont aan dat ook verkeerde eetgewoonten voor rokerslongen zorgen. Het zelfde geldt voor de nog telkens toenemende luchtvervuiling. Al met al reden te meer om preventief goed voor Uw lichaam te zorgen.

Longkanker
Jaren geleden kreeg mijn schoonvader longkanker. Hij had altijd stevig gerookt. Hij had geluk, de plek van kanker zat aan zijn goede long. Dus konden artsen hem nog opereren. Maar er veranderde wel veel in ons bedrijf. Mijn schoonvader deed nog heel veel klusjes, en ja toen moesten we het toch een periode zonder hem doen, en later kon hij eigenlijk niet zoveel meer. Weinig adem, dat was voor hem wel het ergste, maar hij kon het in het begin goed verbloemen dat hij weinig adem had. Maar later kreeg hij het aan zijn hart, en is uiteindelijk aan een hartstilstand overleden. Op dat moment verdiepte ik mij zelf nog niet in gezonde voeding. Maar nu vele jaren later, weet ik dat alles valt of staat door preventief goed voor je zelf te zorgen.

Vaak zien we dan ook, dat er eerst iets moet gebeuren in onze familie of omgeving voordat we een verandering aan durven te gaan.
Maar nu vele jaren later denk ik daar heel anders over, doordat ik van dichtbij veel leed heb meegemaakt. Daarom vind ik dit een mooie uitdrukking van –confucius
“Overwin één probleem en houd er daarmee 100 op afstand!”

Beste rokers aan jullie de keus wat jullie met jullie gezondheid willen nu, maar zeker in de toekomst.
Ik wens jullie een lang gezond leven toe!
Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten