donderdag 10 december 2009

Overgewicht blijft stijgen, zolang we niet ingaan zien wat gezonde voeding met ons lichaam kan doen!

Aantal mensen met overgewicht blijft stijgen
Feiten waar we niet omheen kunnen met elkaar
Het vijfjarige project Convenant overgewicht heeft niet geleid tot een daling van het aantal mensen met overgewicht in Nederland. Sterker nog; het aantal mensen dat te zwaar is, is in vijf jaar zelfs toegenomen.

Dat blijkt uit het eindrapport Convenant overgewicht dat voorzitter Paul Rosenmöller vorige week presenteerde aan minister Ab Klink van Volksgezondheid.

Rosenmöller en de minister blijven optimistisch; ze tekenden meteen een contract voor een nieuw convenant, het Convenant Gezond Gewicht. Hiermee moet Nederland over vijf jaar de gezondste jongeren van Europa hebben. Ik ben benieuwd als we op deze zelfde weg doorgaan!

Bij de start van het Convenant overgewicht in 2005 was gemiddeld 40 procent van de volwassen Nederlanders te zwaar en 10 procent veel te zwaar. Op dit moment heeft 46 procent van de volwassenen overgewicht en 11 procent obesitas,' staat in het rapport.

Onder kinderen is nu 14,5 procent van de jongens te zwaar en 17,5 procent van de meisjes. In 2005 had 13 procent van de jongens overgewicht en 14 procent van de meisjes.

Rosenmöller is blij met de aandacht die er de laatste vijf jaar is geweest voor een gezondere levensstijl. Maar als we nu weer vijf jaar verder zijn, en we blijven op deze manier onze weg vervolgen geef ik persoonlijk minister Ad Klink en Dhr. Paul Rosenmöller weinig hoop.

Willen we met elkaar gezond blijven in de toekomst dan is daar meer voor nodig!
Natuurlijk is het goed dat steeds meer jongeren zich bewust worden van een gezondere levensstijl. Maar ook al eten we gezond, dan neem het niet weg dat we met elkaar een goed hoogwaardig natuurlijk voedingsupplement kunnen gebruiken naast onze dagelijkse maaltijden. Gezonde voeding doet nu eenmaal wonderen in het menselijke lichaam.

Mensen die deze stap U al voor zijn gegaan, deze mensen weten dat het een feit is dat een goed product zich naar een bepaalde periode van eten laat voelen, maar het ook laat zien aan hun lichaam. En wij kunnen met elkaar zien, dat deze mensen goed voor hun lichaam zorgen.

Ook al is onze levensstijl in de toekomst nog zo goed, dan nog komen wij met elkaar er in de toekomst er niet onderuit om hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen te eten naast onze dagelijkse gezonde voeding.

Feiten liegen er niet om!
Wie alles altijd doet zoals hij of zij het gisteren heeft gedaan zal nimmer vooruitgaan, steeds het zelfde beleven!

Liefs Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten