dinsdag 8 december 2009

Kies bewust voor gezonde voeding en ga leven!



Toen U klein was, heb U misschien net als ik vaak genoten van het kindersprookje Sneeuwwitje en de zevendwergen.
Nadat de boze heks Sneeuwwitje een appel gaf, viel zij in slaap.
Om later wakker gekust te worden door haar prins.
Waar zij nog lang en gelukkig mee leefde!

Wilt U nu net als Sneeuwwitje leven LANG en GELUKKIG.
Lees dan mijn verhaal, gezonde voeding zorgt er voor dat U weer LANG EN GELUKKIG ZOU KUNNEN LEVEN!
Nadat Sonja Bakker besloot om in september te stoppen, is nog geen maand later Dokter Frank benaderd door zo´n veertig duizend mensen. Hierdoor zie je maar weer, hoeveel mensen snakken naar een kilootje minder aan hun lichaam. En dat veel diëten op langer termijn bij veel mensen niet daadwerkelijk werkt! Als we om ons heen kijken, dan houden mensen het diëten vaak niet zo lang vol! Conclusie er komt bij veel mensen een Jo, Jo effect.

Advies van Sonja Bakker: Ben je te dik? Neem dan liever een bakje yoghurt in plaats van die bruine boterham met kaas. , Zoek het in zuivel, en in groente.’’ Veel mensen hebben dit opgevolgd, maar kloppen nu weer bij Dokter Frank van Berkum aan.

De tip komt van Dokter Frank. Dokter wie? Dokter Frank is dokter Frank van Berkum (52), internist en vasculair geneeskundige bij de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) in Hengelo. De oprichter van Previtas, de kliniek voor gewichtsmanagement die inmiddels zes vestigingen in het land heeft, en de ontwikkelaar van het 'Dokter Frankdieet'.

Gezondheidsklachten
Dokter Frank van Berkum heeft al jaren specifieke belangstelling voor overgewicht. Niet verwonderlijk, want veel van de ziektebeelden die hij als medisch specialist ziet, hebben te maken met overgewicht. Suikerziekte, gewrichtsklachten, hart- en vaatziekten, zelfs kanker. Volgens dokter F. van Berkum is de helft van de Nederlandse bevolking een paar kilo te zwaar en is dertien procent zo zwaar dat er gezondheidsklachten ontstaan.

De World Health Organisation
Wist U dat De World Health Organisation obesitas tot ziekte heeft bestempeld? Ik vind dat dokters daar serieus mee om moeten gaan. Of dit de nieuwe dieethype is? Geen idee. Het gaat wel heel hard, we weten niet wat ons overkomt. Ik zit niet te wachten op veel landelijke bekendheid; ik hoef niet zo nodig het gezicht te zijn van mijn dieet. Wat ik wil is overgewicht landelijk op de kaart zetten om zo de ziektebeelden te bestrijden die het gevolg zijn van overgewicht. Een goeroe voel ik me zeker niet, want goeroe: dat heeft toch een religieus tintje. Dit dieet is wetenschappelijk onderbouwd en uitvoerig getest.''

Koolhydraten
Nieuw is het 'Dokter Frankdieet' namelijk niet. Duizenden Twentenaren hebben de afgelopen jaren al kennisgemaakt met de afslankmethode die gebaseerd is op vermindering van het aantal koolhydraten en het op peil houden van eiwitten.
Van Berkum richtte in 2004 in Hengelo afslankkliniek Previtas op en kwam in aanraking met professor Westerterp aan de universiteit van Maastricht. , Professor Westerterp is een autoriteit als het gaat om voeding en verzadiging. Zij weet heel veel van de effecten van eiwitten op ons lichaam. Wij hebben de praktische vertaling van de wetenschap gemaakt in dit dieet.'' Voor deze doktor is er niets meer dat voldoening geeft als mensen beter maken.

Dokter Franks dieet
Het dieet van dokter Frank gaat uit van een beperking van het aantal koolhydraten (aardappels, brood, pasta) en het op peil houden van het aantal eiwitten. Eiwitten (onder meer in vis en vlees) zorgen voor een snel verzadigd gevoel.

Koolhydraatbeperking is ook bekend van het Atkinsdieet, maar volgens internist Frank van Berkum is het verschil in dit dieet dat het aantal eiwitten op peil blijft en niet naar beneden wordt gebracht, zoals Atkins doet. Het dieet van dokter Frank belooft één kilo gewichtsverlies per week. Het dieet wordt vooral voorgeschreven aan mensen die een zogeheten Body Mass Index (BMI) - een maat om te berekenen of je een gezond gewicht hebt - hebben die hoger is dan 25. De gemiddelde obesitaspatiënt die bij Previtas wordt behandeld heeft een BMI van 37. ,,Dat betekent dat ze zeker zo'n 120 kilo wegen'', volgens Van Berkum. Het eiwittendieet is niet geschikt voor mensen met een gezond gewicht. Voor meer

informatie klik hier

Een gezond gewicht, maar Uw lichaam toch in balans houden? Klik hier
Hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen naast U gewone maaltijd biedt uitkomst!
Weer een nieuw dieet, geweldig dat deze doktor zo´n enorme passie heeft om mensen beter te maken. Maar zijn we daar met veel mensen niet allang mee bezig? Er zijn maar bijzonder weinig mensen, die een dieet namelijk volhouden! Anders was in mijn ogen het probleem allang verholpen. Maar wanneer gaan ziektekostenverzekeringen dit ook inzien? Ook al bent U op een gezond gewicht, blijf lekker bewegen, eet gezond, en neem naast U dagelijkse maaltijden hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen in. Dit is in mijn beleving een stap die we met elkaar nog niet bewust genomen hebben voor een gezond en gelukkig leven. Dit zou een goede gezonde stap vooruit kunnen zijn in onze samenleving!

Meer informatie betreffende gezonde voeding klik hier

Laat U weer wakker worden en kies bewust voor gezonde voeding.
Vaak zien we dat mensen aan het diëten zijn, en dat hun vrolijkheid verdwijnt!
We houden het niet vol, is vaak het schrijnende antwoord!
Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!
Kies bewust voor gezonde voeding, maar vergeet vooral niet te leven!

Ik wens U net als sneeuwwitje een GEZOND, LANG EN GELUKKIG LEVEN toe!
Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten