vrijdag 4 december 2009

Een brandbrief of minister Ab Klink wakker maken met gezonde voeding





Cardiologen sturen brandbrief naar minister Ab Klink
De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) heeft een brandbrief naar minister Ab Klink (Volksgezondheid) gestuurd over het preferentiebeleid. Dat heeft de organisatie afgelopen woensdag gemeld.

De cardiologen vrezen dat het preferentiebeleid, waarbij de patiënt het goedkoopste middel krijgt voorgeschreven om de kosten van het medicijngebruik te beperken, een 'veiligheidsrisico voor de patiënt met zich meebrengt'. De NVVC dringt er bij Klink op aan dat over het gebruik van goedkopere medicijnen die worden gebruikt ter bestrijding van hart- en vaatziekten eerst wordt overlegd met de cardiologenorganisatie.

In de huidige situatie ziet de NVVC vooral op het moment van opname in en ontslag uit een ziekenhuis risico's voor patiënten. Als een ziekenhuis andere medicijnen gebruikt dan de patiënt gewend is 'wordt hem een signaalfunctie bij mogelijke medicatiefouten ontnomen'. Dit luistert heel nauw bij hart- en vaatziekten.

Medische problemen na goedkoop bloeddrukverlager
In het Deventer Ziekenhuis werd onlangs een aantal patiënten opgenomen die medische problemen hadden gekregen na het gebruik van een goedkope bloeddrukverlager die hun was voorgeschreven. Het ziekenhuis beklemtoont echter dat het verband tussen de complicaties en het gebruik van andere medicijnen niet is aangetoond.

Gezonde voeding de andere weg om je bloeddruk te verlagen
Hopelijk gaat minister Ab Klink inzien, dat gezonde voeding (visolie) preventief kan worden ingezet om de bloeddruk naar beneden te krijgen op een natuurlijke manier. Mens te laten herstellen, en de ziektekosten omlaag te krijgen. Veel vliegen vangen in één klap! Waarom BRAND als er al volop VUUR is in onze samenleving? Laten we met elkaar beter gaan samenwerken met doktoren, cardiologen internisten, therapeuten, enz. Dan zal er een andere wereld voor iedereen open gaan!

Het geheim achter het plukken van de grootste vreugde en oogst van het leven, is te ontdekken hoe gezonde voeding ieders leven op een positieve manier kan veranderen!

Maar in de loop van de tijd ontdek je dat je hele leven zich beperkt als je niet openstaat voor nieuwe inzichten, en het leven breidt zich uit als je mee gaat in nieuwe inzichten wat op een natuurlijke manier goed is voor iedereen!
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten