maandag 30 november 2009

Gezonde voeding en de moed om te veranderen

Diabetes type 2 eenvoudig te voorkomen

Tienduizenden Nederlanders kunnen door een half uur per week extra beweging en gezonde voeding, voorkomen dat ze diabetes type 2 krijgen.


Dit is de conclusie van het onderzoek waarop Cheryl Roumen vrijdag 6 november promoveert aan de Universiteit Maastricht. Roumen onderzocht de effecten van SLIM leefstijlinterventie ter voorkoming van diabetes type 2. Deze promotie maakt deel uit van het zes jaar lopende SLIM-onderzoek van de Universiteit Maastricht. Uit dit onderzoekt blijkt dat een half uur meer bewegen per week in combinatie met gezonde voeding leidt tot fantastische resultaten bij mensen met een verhoogd risico op diabetes type 2.

Bij de deelnemers die persoonlijk begeleid werden, nam het risico op de ziekte met maar liefst 47 procent af ten opzichte van de controlegroep.
De intensief begeleide groep kreeg persoonlijk advies over gezond eten en meer bewegen. Ook konden ze gratis gebruikmaken van een trainingsprogramma.

Stel U zich eens voor, je wordt geraakt door een verhaal van een persoon die al jaren diabetes type 2 heeft. En je hebt net van de dokter te horen gekregen dat U ook lijdt aan diabetes type 2. U neemt zich vast voor om de volgende dag iets aan Uw levensstijl te gaan veranderen. Maar U bent nog niet op Uw werk of allerlei dagelijkse problemen eisen Uw aandacht op. Voor U het weet bent U een paar weken verder en is er met Uw levensstijl nog niets veranderd.

Vervolgonderzoek
Omdat niet alle deelnemers aan het onderzoek hun levensstijl na vier jaar blijvend hebben verbeterd, is inmiddels een vervolgstudie gestart. Zo zie je maar weer, dat weinig mensen hun voedingsadvies blijven opvolgen. Gezonde voeding met hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen kan voor deze mensen een voordeel zijn.

In het vervolgonderzoek wordt bekeken waarom deelnemers voortijdig zijn afgehaakt. Ook kijken de onderzoekers of het gunstige effect op de bloedsuikerspiegel blijvend is nu het actieve deel van de SLIM-studie is afgerond.

Er is moed voor nodig om te veranderen
Wat U ook voor diagnose in Uw leven te horen krijgt, er is moed voor nodig om te veranderen. Moed is een persoonlijke actie. Moed is om je zelfrespect te behouden, als U kiest voor hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen om diabetes type 2 tegen te gaan. Als U gaat leren leven in het moment van NU, heeft angst geen vat op U. Weet dat angst zich alleen kan manifesteren in de schijnwerelden van verleden en toekomst. Als de angst verdwenen is om diabetes type 2 te krijgen of te hebben, blijft er ruimte over voor creatie. Uw creatie betreffende Uw gezondheid ligt in Uw handen…. Uw eigen handen!

Kies bewust voor een betere levensstijl en kies voor meer bewegen en gezonde voeding!

De toekomst ligt in Uw eigen handen!

Veel Liefs
Monique Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten