woensdag 2 december 2009

Preventie op de werkvloer gezonde voeding kan U hier bij helpen

Wist U dat er veel werknemers toch gaan werken, terwijl ze eigenlijk beter ziek thuis hadden kunnen blijven. Uiteindelijk zijn ze hierdoor vaker een langere periode ziek, dan mensen die uitzieken.

Feiten
Mensen die minstens zes keer in een jaar hebben gewerkt terwijl ze eigenlijk ziek waren, hadden 53 procent meer kans om uiteindelijk twee weken ziek te zijn, dan mensen die thuisbleven. Ze hebben zelfs 74 procent meer kans om uiteindelijk twee maanden ziek thuis te blijven. De onderzoekers vroegen aan twaalfduizend Denen die vast werk hadden naar hun werkhouding, gezondheid en hun bereidheid om ziek thuis te blijven. Ook werd bijgehouden hoe vaak ze in het afgelopen jaar waren gaan werken ondanks ziekte. Volgens de onderzoekers kunnen werknemers die af en toe thuisblijven beter omgaan met de stress van een veeleisende baan.

Een veeleisende baan vraagt om een gezonde levensstijl, gezonde voeding en een gedoseerde dosis ontspanning!
Hoeveel mensen kunt U in Uw omgeving waar dit bovengenoemde klopt! Het leven is voor velen een redrace. Iedere dag vroeg opstaan, ja daar staan we met z´n allen in de file, en het is nog maar zeven uur in de ochtend en de stress schiet al naar ons voorhoofd. Vele mensen zijn op de weg aan het bumperkleeven, wijzen met hun middelvinger, Ja want we hebben een veeleisende baan. Snap dan dat ik haast heb, ik heb een afspraak om half negen, en als ik niet op tijd aanwezig bent, tijd is geld! Geld is belangrijk om gezond te kunnen leven, maar dat mag niet ten koste gaan van alles.

Gezonde voeding is een deel van de oplossing!
Een gezond lichaam vraagt ook om aandacht en verzorging. Het is niet alleen onze uiterlijke verzorging wat aandacht vraagt, maar onze innerlijke verzorging vraagt nog veel meer aan U dan dat U zelf weet.

Vaak komen wij er pas achter als het moment daar is. Heb je het al gehoord, Pietje heeft net als Klaas op de werkvloer een hartaanval gehad. Pietje is er goed doorheen gerold en is na een maand weer op de werkvloer. Maar voor Klaas liep het minder af, hij is inmiddels al gecremeerd, en zijn werkplek is al weer ingenomen door een ander personeelslid.
Zo gaat vaak het leven aan ons voorbij! Kies daarom bewust voor gezonde voeding voor U als werknemer en voor al Uw werkgevers!
Hier nog een filmpje om U bewuster te laten worden, hoe U moet reageren!





“Zaai een handeling en je oogst een gewoonte;
Zaai een gewoonte en je oogst een karakter;
Zaai een karakter en je oogst een bestemming!”


Voor meer informatie betreffende gezonde voeding klik hier
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten