donderdag 3 december 2009

Gezonde voeding kan de kans op dementie verlagen
















Nederland telt momenteel ongeveer 270.000 mensen met dementie. Dat is ruim 1,5% van de bevolking. Volgens berekeningen van de Gezondheidsraad zal het aantal mensen met dementie de komende decennia toenemen tot een half miljoen in 2050, dan dus ruim 3% van de bevolking.

Alzheimer
De ziekte van Alzheimer is een invaliderende hersenziekte, waarbij de cellen in sommige delen van de hersenen ophouden te functioneren en afsterven. De symptomen van de ziekte zijn vergeetachtigheid, veranderingen in de persoonlijkheid, desoriëntatie en verlies van spraak.
Alzheimer is een dramatische ziekte, men raakt zichzelf en de grip op de omgeving volkomen kwijt.

Als je ooit met de ziekte van Alzheimer in Uw naaste omgeving geconfronteerd bent, dan zie je het belang van gezonde voeding in. Je hoort steeds meer van de ziekte van Alzheimer het is de meest voorkomende vorm van dementie.

Voor mensen die deze verschrikkelijke ziekte hebben, komt niets meer bekend voor, alles is nieuw, en dus vaak onbekend en beangstigend. Mijn opa inmiddels gestorven heeft jaren deze verschrikkelijke ziekte gehad, en als je kijk wat dat met mijn oma, mijn moeder en de rest van de familie gedaan heeft, dat is niet met een pen te beschrijven. Wat een ellende verdriet en leed! Daarom kies ik iedere dag bewust voor een visolie van hoogwaardige kwaliteit. Visolie is een natuurlijke ontstekingsremmer. Deze natuurzuivere visolie is wetenschappelijk samengesteld ter bevordering van een betere gemoedsgesteldheid, gezondere gewrichten, een gezonder hart, cognitieve helderheid, verbeterde vertering en emotioneel welzijn.

Schatting diagnose dementie
Ongeveer zijn er naar schatting in Nederland op dit moment bij 195.000 mensen de diagnose dementie gesteld. Daarnaast zijn er vermoedelijk ongeveer 60.000 mensen die lijden aan dementie, maar bij wie de diagnose nog niet is vastgesteld. Circa 12.000 dementiepatiënten zijn jonger dan zestig jaar wanneer de ziekte begint. De Gezondheidsraad schatte dat het aantal dementerenden tot 2050 zal toenemen tot 500.000.

MEVROUW VAN ANDEL WERD 115 JAAR OUD
Hennie van Andel Schipper uit Hoogeveen overleed in 2005 op de leeftijd van 115 jaar. Zij was al enige tijd de oudste nog levende mens op aarde. Opzienbarend was het dat bij obductie bleek dat haar hersenen niet verouderd waren! Haar hersenen waren als die van een jonge vrouw! Conclusie hersenen hoeven dus niet te verouderen, en niet beschadigd te raken.

LEEFSTIJL OORZAAK DEMENTIE

Onderzoek heeft uitgewezen

Onze westerse leefstijl is infammatoir(ontstekingsverhogend). Veel wetenschappelijke publicaties wijzen er op dat ook bij Alzheimer ontstekingsprocessen aan de basis liggen. Uit een onderzoek onder 250.000 ouderen blijkt dat degenen die langer dan vijf jaar een ontstekingsremmende pijnstiller gebruiken veertig procent minder kans hebben om Alzheimer te ontwikkelen. Ook dierexperimenten wijzen op een beschermend effect van ontstekingsremming tegen Alzheimer. Een dierexperiment met de pijnstiller ibuprofen toonde bescherming aan tegen de ontwikkeling van Alzheimer.

Uit onderzoek blijkt ook dat ouderen met een goede fysieke conditie minder kans hebben op dementie. Een goede fysieke conditie geeft een lagere ontstekingsgraad.
Fysieke inspanning reduceert de kans op Alzheimer aanzienlijk, zo lijkt het. Onderzoek van 1449 mensen tussen 65 en 79 jaar werden 21 jaar gevolgd. Minstens twee maal per week ‘vrijetijdsbewegen’ bleek samen te gaan met een aanzienlijk verminderde kans op Alzheimer .

Buikvet vergroot de kans op Alzheimer
Buikvet dat ontstekingsverhogend werkt, vergroot de kans op Alzheimer. Onderzoekers in Californië volgden 7000 mensen. Bij de onderzochte personen werd op hun 40ste het buikvet gemeten en rond hun zeventigste gekeken wie er Alzheimer had ontwikkeld. Meer dan duizend mensen kregen Alzheimer. Maar de mensen met het meeste buikvet bleken drie keer zoveel kans te hebben om deze dementie te ontwikkelen als de deelnemers met de platste buiken. Weer een rede voor ons als burger om na te gaan denken over onze levensstijl en onze voeding. Zorg dat Uw lichaam in balans is. BioLean II en Biolean Free® en meer beweging kunnen U hier bij helpen. Antioxidanten, en ontstekingsremmende nutriënten wat in mediterraan dieet aanwezig is verlaagt de kans op Alzheimer.
Mediterrane voeding verlaagt de kans op Alzheimer volgens onderzoek met 40%.
Meer over Mediterrane voeding klik hier

Gezonde voeding voor lichaam en geest en daar kunnen we mee thuis komen!
Met Vriendelijke Groet,
Monique Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten