vrijdag 21 augustus 2009

Diabetes laat U niet uit het veld slaan, maar kies voor gezonde voeding en veel water

Diabetes laat U niet uit het veld slaan, maar kies voor gezonde voeding en veel water
Wist U dat het er op lijkt dat Diabetes het eindstadium van uitdroging van de hersenen zijn?
De uitdroging is dan in het stadium dat de neurotransmittersystemen (stoffen die nodig zijn voor de prikkeloverdracht tussen zenuwen- red.) aangedaan zijn en dan met name het systeem dat geregeld wordt door serotonine.

De hersenen zijn zo ontworpen dat ze bij een tekort aan water in het lichaam de glucosedrempel omhoog brengen, waardoor ze hun eigen volume en energieniveau op peil kunnen houden. Wanneer er een geleidelijke uitdroging van het lichaam ontstaat, worden de hersenen steeds meer afhankelijk van glucose als bron van energie. De hersenen hebben meer glucose nodig voor energie en voor de omschakeling van de waterhuishouding.

Stress de boosdoener voor diabetes in onze maatschappij
Volgens Dr. F. Batmanghelidj zijn de zorgelijke omstandigheden die door stress veroorzaakt worden, wordt 85 procent van de door de hersenen benodigde extra energie opwekt met suiker alleen. Daarom vallen gestreste mensen terug op het eten van zoete dingen. Dit was bij mij jaren geleden ook het geval. Door stress omstandigheden in mijn werk, pakte ik ook heel makkelijk zoete dingen. Zoals veel chocolade, chocolade op brood, en volop snoep. En terwijl alle andere cellen insuline nodig hebben om glucose door de celwand te laten gaan, zijn de hersenen niet afhankelijk van insuline voor het transport van glucose door de celwand heen.
Bij langdurige uitdroging brengen de hersenen zichzelf weer tot leven
Wat ik toen niet wist, maar wat ik door de jaren heen aan mijn lichaam heeft ondervonden is de oplossing voor alle mensen. Bij langdurige uitdroging is het vanzelfsprekend dat de hersenen de lichamelijke mechanismen afstemmen op de hogere glucosespiegel in het lichaam. De hersenen brengen zichzelf weer tot leven zoals een arts een patiënt tot leven wekt- met een infuus van vocht dat suiker en zout bevat. Het grootste probleem komt voort uit de negatieve invloed van een tekort aan water op de zouthuishouding in het lichaam (zowel kalium als natrium). Volgens Dr. F. Batmanghelidj zou je dit probleem moeten behandelen met het drinken van meer water en een aanpassing van het eetpatroon, om voor de nodige mineralen en een goede aminozuurbalans te zorgen. Dit is nodig voor het herstel van weefsels, inclusief hersenweefsel.
Diabetes een voorbeeld van secundaire beschadiging door uitdroging
Diabetes die veroorzaakt is door uitdroging treedt normaal gesproken op latere leeftijd op en is vaak omkeerbaar. De meer structurele en ernstige vorm, die niet omkeerbaar is, treedt daarentegen vooral op bij jongeren. De jeugdige vorm van diabetes moet zorgvuldig behandeld worden voordat het overgaat in een onomkeerbare vorm van diabetes en onherstelbare schade veroorzaakt.
Meer hierover in het boek: Water het goedkoopste medicijn- Dr. F. Batmanghelidj
Dit boek kan U bestellen door naar de link te gaan op dit blog naar succesboeken. Een aanrader voor iedereen die meer over zijn/haar gezondheid wilt weten.
Voor een gezonde bloedsuikerspiegel kies dan voor Satieté ® en water.
Satieté®

Wilt U zich ook gewoon beter voelen!
Promoties maken mensen meer gestrest en dat betekent volgens de wetenschappers dat ze eigenlijk helemaal niet goed voor je gezondheid zijn.
Leuk als U promotie krijgt, er komen nieuwe kansen voorbij, en nieuwe kansen is een nieuwe ronde. Met positieve en negatieve resultaten. Vaak kunnen we dit naast elkaar afwegen, maar soms zitten we ook in een situatie dat dit niet zo gemakkelijk gaat. Ja, de omgeving weet het vaak mooi te vertellen wat U moet doen. Maar U staat tenslotte wel zelf voor die keuze. En niet U vrienden, familie of kennissen.
Satieté kunt aan U de uitkomst bieden, tenzij U voor gezonde voeding openstaat. Anders is er geen kruid tegen gewassen. Satieté bevat een synergistisch mengsel van kruiden en aminozuren dat de gezonde regulering van de neurotransmitter serotonine bevordert, een gezonde eetlust ondersteunt en een gezonde bloedsuikerspiegel handhaaft. Wat wel leuk is om te weten, het belangrijkste ingrediënt van Satieté afkomstig van extract van de zaden van griffonia, is een precursor van serotonine dat de normale stemming, de slaap, de eetlust en het energiegehalte reguleert. Ook zorgt dit product ervoor dat er een verbetering optreedt van het energieniveau en zorgt voor de bestrijding van vermoeidheid.
Meestal als we stress in ons hele lichaam ervaren, hebben vele onder ons een of meerdere verschijnsel hiervan. Door stress is de provisie kast vaak niet meer veilig. We eten alles wat los en vast zit. En vaak maar niet tegen familie, kennissen en vrienden over de vermoeidheid praten, tenslotte hebben ze vaak allemaal hun mening wel klaar. We willen het vaak zelf oplossen, dat doen we vaak als we op bed liggen. Ja, dan gaat het motortje van onze hersenen wel draaien, en is ook vaak niet meer te stoppen. Met als resultaat een gigantisch slaapgebrek.
Voeding
Door deze informatie komen we erachter dat we beter voor ons zelf zouden kunnen zorgen. Ons lichaam in een stress situatie vraagt meer energie, en energie kost vitaminen en mineralen. En als we dit nu weten kunnen we beter maar in actie komen.
Actie is reactie, en dat is wat ons lichaam wil.
Wij willen die drukke baan, promotie, maar we hebben maar één lichaam. Daarom kunnen we maar beter zuinig zijn op ons lichaam.
Een gezonde toekomst begint bij nadenken over onze levensstijl!
Er is de afgelopen jaren veel veranderd in de voedingswaarde van ons fruit, en groenten.
Als we jaren voedingsstoffen te kort binnen krijgen, dan wordt ons lichaam ziek. En als we dit zoveel mogelijk willen voorkomen, kunnen we met elkaar nu beter in actie komen.
Preventie is belangrijk voor U lichaam, hierdoor zorgt U zelf dat Uw lichaam optimaal gezond blijft!
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

2 opmerkingen:

  1. Hallo,
    Mijn kleinkind van 5 weken ligt in het ziekenhuis vanwege PYLORUSHYPERTROFIE hij moet geopereerd worden en heeft nu een infuus met daarin water zout en suiker.Dus hij krijgt nog geen flesvoeding
    Nou is mijn vraag zit er in het infuus ook voeding in.
    Graag U reactie.
    Heel hartelijk dank.

    Groetjes Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Bep,

    Ik begrijp dat U ongerust bent, echter is het niet aan mij om enig advies of reactie te geven in dit geval. U kunt het beste deze vragen aan de doktoren stellen die uw kleinkind behandelen.
    Ik wens U veel sterkte.
    Hartelijke groet,

    Monique

    BeantwoordenVerwijderen