donderdag 24 december 2009

Een leven met gezonde voeding laten we daar als samenleving eens bij stil staan tijdens de kerstdagen


Een leven met gezonde voeding is al sinds mensenheugenis

Sinds mensenheugenis zijn de lookgewassen in hoge mate gewaardeerd om hun geneeskrachtige werking. De ui wordt als medicijn en als preventief middel tegen veel ziekten en kwalen beschouwd, zowel in Azië als in Europa. De geneeskrachtige eigenschappen van uien zijn in de twintigste eeuw vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines bestudeerd. Men was al bekend met hun antibacteriële werking (Pasteur, 1858) en hun effecten tegen bepaalde schimmels.

Er lijkt verder een preventieve werking te bestaan tegen virusinfecties als griep en verkoudheid, maar die is moeilijk onweerlegbaar aan te tonen. De laatste jaren zijn met name de effecten van ui en knoflook op hart- en vaatziekten onderwerp van bestudering. Bij deze aandoeningen spelen bloedstollingprocessen, het cholesterolgehalte en gehalte van vetten en vetachtige stoffen, de bloeddruk en ook het bloedsuikergehalte een grote rol.
Het onderzoek naar de werking van de ui op hart- en vaatziekten wordt door verschillende factoren bemoeilijkt. Scepsis komt, zoals te verwachten, vooral uit de farmaceutische hoek. Waarom dezelfde soort onderzoeken tot verschillende conclusies leidden wordt langzaamaan duidelijk.

Een mooi verhaal uit 1919 over gezonde voeding
Het is 1919, de tijd dat de griep ruim 40.000.000 mensen doodde. Er was een dokter die veel boeren bezocht om te kijken of hij hen kon helpen om deze griep te bestrijden, want veel van de boerenfamilie’s hadden de griep, en er stierven ook velen aan.

Tijdens één van de bezoeken van deze dokter aan zo’n familie, ontdekte hij, dat iedereen bijzonder gezond was en er geen griep heerste.
Toen de dokter aan deze boer vroeg wat hier anders was, antwoordde de vrouw des huizes dat zijn een gepelde ui in een schoteltje had neergezet, in alle kamers van het huis. (waarschijnlijk waren dat er maar 2 destijds) De dokter stond er een beetje vreemd van te kijken, dat zoiets simpels de oorzaak van hun blakende gezondheid was, en hij vroeg of hij een van de uien mocht onderzoeken. De dokter haalde zijn microscoop tevoorschijn en legde een stuk van de ui eronder.De dokter kon zijn ogen niet geloven; de uit zat vol met griepvirussen! Kennelijk absorbeerde de ui de griepziekteverwekkers en was het inderdaad deze simpele volkswijsheid die deze familie gezond hield!

Meer lezen over bijzondere eigenschappen van voeding klik hier


Sinds mensenheugenis zijn de lookgewassen in hoge mate gewaardeerd om hun geneeskrachtige werking. Waarom zien we steeds meer in onze samenleving dat mensen al snel naar medicijnen grijpen? Dit komt puur omdat dit ons voorgehouden wordt als wij naar een arts gaan. Natuurlijk is het goed dat er medicijnen zijn, begrijp mij niet verkeerd. Maar gezonde voeding d.m.v. hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen kunnen er voor zorgen dat U een gezonder lichaam krijgt. Want alleen een ui op Uw nachtkastje daar hadden we vroeger genoeg aan om beter te worden. Maar tegenwoordig heeft ieder lichaam vitaminen en mineralen te korten. Maar daar komen we vaak pas naar vele jaren achter als gezondheidskwalen zich aandienen. Gezonde voeding de weg naar een gezond leven! Gezond oud worden dat willen we toch allemaal?

Als we met elkaar de tijd en moeite nemen aan het besteden van het zoeken naar de zin van gezond leven, zal dat zeker in de toekomst zijn vruchten afwerpen.
Maar ten einde die vruchten te kunnen plukken, kunnen we beter maar beginnen met onze zoektocht naar de zin van gezond leven wanneer alles nog goed gaat.

Met een gezond lichaam kan U iedere dag genieten van de kleine dingen van het leven. Maar als U een ziek lichaam heeft, bent U vaak te ziek om nog te kunnen genieten van de kleine dingen in het leven, ook al hebt U een sterke drang om te genieten!
Kies daarom bewust al bent U nog gezond voor gezonde voeding.
Phyto-Vite is een product van Businesshealthservice die alles in zich heeft om de dag goed te beginnen.
Ik wens iedereen een gelukkig maar vooral een gezond leven toe met gezonde voeding!
Een gezond leven, dan is U veel gegeven.
Fijne kerstdagen!

Liefs Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten