woensdag 27 mei 2009

Ontstekingsreacties verminderen door gezonde voeding

Zomer, lekker zwemmen, en dan heeft U opeens last van Oorontsteking uitwendig.

Lekker de zon is weer in ons kikkerland, en onze winterzorgen vliegen dan weer aan de kant. De verkoudheidjes en de griep die zijn voorbij. Want het is tenslotte al weer mei. We hebben met elkaar al een aantal dagen prachtig zomer weer, en dan worden de bikini’s en zwembroeken uit de kast gehaald. Lekker met elkaar een dagje naar het strand, of zwembad. Volop zwemmen, dat is pas echt weer met elkaar genieten. Maar door vocht in het oor kunnen schimmels en sommige bacteriële infecties gedijen. Zwemmen vooral in vervuild water, kan het risico verhogen, even als douchen, haarwassen en natregenen.

Bij oorontsteking uitwendig laat de huisarts er even na kijken.

Totdat we een dag thuis zijn, en U ineens last heeft van Uw oor. Je laat je man, of vrouw er even naar kijken, en ja het ziet best rood. Laten we dan maar even naar de huisarts gaan. Oorpijn is een vervelende pijn, en dat is echt geen pretje om daar mee te blijven rondlopen. Dus we pakken snel de fiets of de auto en gaan meteen naar de dienstdoende huisarts. Als de huisarts de oorontsteking geconstateerd heeft, krijgt U vaak voorgeschreven antibiotica of antischimmel middelen in de vorm van zalf of druppels kunnen worden voorgeschreven tegen de infectie, naast corticosteroïden tegen de ontstekingsreactie. En corticosteroïden is een medicijn, laten we voor een natuurlijke ontstekingsremmer kiezen. Allereerst veel beter voor Uw algemene gezondheid, en ten tweede als U preventief een natuurlijke visolie van hoogwaardige kwaliteit iedere dag eet, verkleint U de kans op ontstekingen.

Visolie een natuurlijke ontstekingsremmer
Dagelijks één of twee visolie capsule eten naast U dagelijkse maaltijden is een gewoonte die we ons zelf aan kunnen leren. Resultaat: ontstekingsreacties verminderen en dat is toch wel zo prettig voor U en voor het hele gezin. Waar mijn dochter veel baat bij had, als zij een uitwendige oorontsteking had, dan kreeg zij natuurlijk de antischimmel zalf van de dokter, maar ik gaf als moeder haar vier visolie capsule erbij op een dag. Een aantal dagen lang. En zonder de corticosteroïden kwam mijn dochter ook weer helemaal van die nare oorontsteking af. Want oorontsteking is echt geen pretje.

Symptomen van Oorontsteking uitwendig:
•In een vroeg stadium jeuk in de gehoorgang.
•Oorpijn die erger wordt bij trekken aan de oorlel.
•Roodheid en zwelling van de huid van de gehoorgang ( en soms van het buitenoor).
•Eczeem, plekken met beschadigde, jeukende, schilferige, rode, vochtige huid, rond de ooropening.
•Tijdelijk gehoorverlies door ophoping van pus in de gehoorgang.
•Koorts.

Preventief U zelf en Uw kind(eren) dagelijks één á twee visolie capsule geven is goed voor het lichaam.
Denk maar aan vroeger toen wij als kind een lepel levertraan kregen. Het was in ons gezin verplicht iedere dag een lepel levertraan met de maaltijd naar binnen te krijgen. Vaak was het een gevecht voor onze ouders, want wat vonden ik en mijn broers en zussen die lepel levertraan vies. In het algemeen geldt dat een kind vatbaarder is voor ziekte dan een volwassene, maar tegelijk ook een enorme `levenskracht´bezit, waardoor het herstel krachtig en snel is.

Afweersysteem en immuniteit
Kinderen hebben nog geen gerijpt afweersysteem. Dat systeem moet `leren´wat voor het lichaam schadelijk is. Na een eerste keer in contact geweest te zijn met een schadelijke stof of virus, bouwt het afweersysteem van het kind een speciale verdediging op. Die eerste keer zal het kind nog ziek worden, maar de volgende keren herkend het afweersysteem de `aanvaller´ direct en maakt de aanvaller onschadelijk. Dit heet immuniteit.

Optimale conditie voor U en Uw kind(eren)
Als ouder of verzorger kan U er voor zorgen dat het kind een optimale visolie iedere dag binnen krijgt. Vroeger kregen de kinderen een lepel levertraan. Tegenwoordig is er de WinOmeg3complex™ die er 3x de kracht heeft van de meeste verkrijgbare omega-3 supplementen. Tevens is deze visolie ultragezuiverd door het verwijderen van PCB´s kwik, dioxine en andere zware metalen. En wat ook wel prettig is voor het kind, geen nasmaak van vis.

Een goede visolie met de juiste verhouding EPA: DHA is zodoende 3,3:1 een verhouding die volgens deskundigen een optimale bijdrage aan de gezondheid levert. En de inhoud van verzadigd vet slecht 2% is.

Deze visolie kan: Ontstekingsreacties verminderen, de cognitieve functies verbeteren, een gezond hart bevorderen, gezonde en flexibele gewrichten ondersteunen en het emotionele welzijn verbeteren en stemmingswisselingen verminderen.

Een product waar U en Uw kind(eren) uiteindelijk veel plezier mee zullen beleven als het om de algemene gezondheid gaat. We kunnen beter kiezen voor een iets duurder product maar waar de verontreinigingen uit gezuiverd zijn. Maar als U kiest voor een goedkope visolie wees U zich dan wel bewust dat deze visolie´s niet gezuiverd zijn van PCB´s, dioxine, kwik en andere zware metalen en de inhoud van het verzadigt vet ligt veel hoger in deze soorten visolie´s.

Wees U bewust van wat voor product U koopt, goedkoop is uiteindelijk duurkoop!

Ik wens U allen een fijne zomer toe met veel zwemplezier.
Met vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten