vrijdag 29 mei 2009

Gezonde voeding kan obesitas verminderen

Ieder pondje gaat door het mondje met als gevolg obesitas

Toegenomen consumptie oorzaak obesitas
De toename van het aantal mensen met ernstig overgewicht (obesitas) komt niet door een minder actieve leefstijl, zoals algemeen aangenomen, maar door een toegenomen consumptie. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht en de Universiteit van Aberdeen in Schotland.

Op dit moment kampt ruim 20 procent van de Amerikaanse en Engelse bevolking met obesitas. En 30 tot 40 procent met overgewicht. Ze eten meer dan ze verbruiken.

Volgens Klaas Westerterp, hoogleraar Humane Energetica in Maastricht wijst alles erop dat de huidige obesitas-epidemie vooral wordt veroorzaakt door een toegenomen consumptie.

Energie wordt vet!
De onderzoekers stellen dat het te veel aan energie wordt opgeslagen als vet. Maar de vraag of dat komt door een afname van de lichamelijke activiteit of een te hoge voedselconsumptie vormt een discussiepunt in de wetenschap.

Sommige pleiten dat de huidige samenleving, met auto´s, computers, televisie en dergelijke mensen minder aanzet tot bewegen dan vroeger. Maar dit onderzoek haalt die visie onderuit.

Bron: Universiteit Maastricht

Lieve mensen als je zelf nadenkt, is het toch gewoon logica.
Gemiddeld hebben we allemaal een te hoge voedselconsumptie. Daar komt nog eens bij, dat de meeste onderons minder actief zijn als vroeger. Dit brengt de welvaart ook mee. We pakken makkelijker de auto, want het is toch makkelijker om boodschappen te halen met de auto, als met een vol geladen steigerende fiets? Vroeger zag je nog veel mensen wandelen, er waren gemiddeld meer wandelverenigingen. Tegenwoordig met de elektronische wereld is er heel veel veranderd in onze maatschappij. Dit kunnen we met elkaar gelukkig niet tegen houden.

Laten we met elkaar blij zijn, dat we in een welvarend land leven.
Maar we kunnen wel met elkaar kijken, wat is goed voor onze gezondheid. Ik persoonlijk denk dat dit punt over onze gezondheid vaak pas bij mensen naar voren komt, als we iets mankeren, zij ziek zijn of een ongeluk krijgen. En dit is eigenlijk dood zonde. Er zijn al onderzoeken naar gedaan, dat mensen het allemaal niet zo belangrijk vinden. Velen mensen onder ons leven liever een paar jaar korter, maar dan wel goed geleefd. Maar is dit eerlijk tegenover de medische wereld? Want als je echt daadwerkelijk hulp nodig heeft, willen we bijna allemaal dat we zo snel, en zo goed mogelijk geholpen worden door de medische wereld.

Gezonde natuurlijke voeding en Uw eetpatroon veranderen kan veel problemen voorkomen, nu en in de toekomst. Preventie voor Uw lichaam, ik kan het niet genoeg vertellen, is het beste wat U voor nu en voor Uw toekomst kan doen. De meeste onder ons zorgen wel voor hun financiƫle oude dag voorziening? Maar we voorzien ons lichaam niet van gezonde voeding waardoor we in de toekomst ook van onze financiƫle oude dag voorziening kunnen blijven genieten. Vreemd is dit, vindt U niet als U hier logisch over nadenkt?

`Dikke mensen vaak emotionele eters´
Ongeveer 40 procent van de mensen met ernstig overgewicht is een emotionele eter die bij oplopende emoties naar snacks grijpt.

Emotionele eters moeten anders leren omgaan met stress en gevoelens. Emotioneel eten lijkt het verschil uit te maken tussen dik of dun zijn. Lijnen helpt bij emotionele eters niet. Zij eten wanneer ze zich vervelend voelen. Je kunt het zien als een abnormale reactie op stress.”

Gedragstherapie kan de emotionele eters beter leren omgaan met hun gevoelens. In combinatie met natuurlijke voedingssuppletie kunnen de emotionele eters gaan ervaren, dat als ze hun lichaam gezond voeden eerder vol zitten. Waardoor de trek naar hartige snacks en zoetigheid sterk vermindert.

Zo snijdt het mes aan twee kanten, het gedrag wordt veranderd, en hun eetpatroon wordt anders, omdat ze minder trek hebben in hartige snacks en zoetigheid.

Samenwerken aan een gezonde toekomst
Als artsen, voedingsdeskundige, therapeuten en psychologen zouden samenwerken in combinatie met natuurlijke gezonde voedingssupplementen dan kunnen we er met elkaar voor zorgen, dat het overgewicht onder de bevolking daadwerkelijk in Europa wordt aangepakt!

Lieve mensen, al kan U niet wachten op artsen, voedingsdeskundige en therapeuten enz. het is aan U de keus willen we gezond en fit oud worden, dan kunnen we beter maar preventief voor ons zelf gaan zorgen.

Bedankt voor het lezen, en ik wens U een super gezonde toekomst toe!
Groetjes Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten