dinsdag 2 juni 2009

Nederlanders denk na over je gezondheid en je voeding

Nederlanders leven nauwelijks gezonder in 2008

Volgens het CBS zijn Nederlanders in 2008 nauwelijks gezonder gaan leven. En het percentage mensen dat gezond beweegt zijn gelijk gebleven ten opzichte van vorige jaren. Voor 2008 was juist sprake van een positieve ontwikkeling.

Voldoende bewegen
Het percentage mensen boven de twaalf jaar dat voldoende beweegt was in 2008 meer, en het is gebleken dat ouderen beter bewegen dan jongeren. De groep tussen de twaalf en zeventien jaar beweegt slecht 22 procent. Vandaar dat we ook veel meisjes en jongens met van die overhangende vetrollen zien lopen. Jammer, want als je jong bent, wil je toch allemaal een strakke buik hebben?

Overgewicht
Let op schrikbarend! Ruim 40 precent van de mannen boven de twintig jaar heeft een matig overgewicht. Sinds 2000 is het aandeel mensen met matig overgewicht flink gestegen.

Roken
In 2008 rookte 27,6 procent van de Nederlanders van twaalf jaar of ouder. In 2007 rookten relatief meer mannen dan vrouwen: 31 procent tegenover 24 procent.
Er zijn nog veel meer gegevens betreffende ongezonde levensstijl. Maar daar kunnen we lang en kort over praten, U hebt altijd zelf de keuze. Wel kunnen we ons beter af gaan vragen, waarom rook, drink ik alcohol en waarom eet ik mij zelf vierkant.

Welvaart in ons land
Natuurlijk heeft het te maken met ons welvarend landje. Maar als we nu veel reclames zien over roken, schaadt de gezondheid, je kunt er kanker van krijgen. Alcohol niet goed voor ouderen en zeker ook voor jongeren in verband met afbraak van de hersenen. Als je dit allemaal via de media te horen, te lezen krijgt, dan wordt het tijd dat er belletjes gaan rinkelen.

Natuurlijk is het moeilijk om heel je levenspatroon om te gooien, dat verwacht niemand van U gelijk. Maar bewustwording van U levenspatroon is al een stap in de goede richting. Gezonde voeding, bewegen, op tijd naar bed, het zijn allemaal factoren die mee spelen in een goede gezondheid.

En als we daadwerkelijk bewust worden van onze huidige voeding, dan kunnen we beter ook maar in gaan zien, dat we naast ons dagelijkse voedsel maar beter een natuurlijk voedingssupplement kunnen eten. Dit om de tekorten in ons lichaam aan te vullen.

Doordat we vaak ongezond, niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen, krijgen we te maken met allergieƫn en welvaartziektes.

Beter een paar euro in de week uit geven aan gezonde producten die ook ter verbetering zijn van Uw gezondheid. Dan alleen maar voedsel, drinken of rook producten nemen die niet goed zijn voor onze algemene gezondheid.
Lieve mensen ik ben niet roomser dan de Paus, maar ik heb het zelf aan mijn eigen lichaam ondervonden. Daarom hoop ik dat veel mensen voor zichzelf een bewustwording creƫren zodat zij zelf in gaan zien en gaan ervaren dat zij lekkerder in hun vel komen te zitten, en de toekomst gezond te gemoed gaan.

Natuurlijk zal het de ene persoon makkelijker vergaan als de andere persoon, om dingen te laten, of niet meer in je winkelwagentje mee naar huis te nemen. Maar als je eenmaal zover komt dat het je lukt, om de ongezonde producten zoveel mogelijk in de winkel te laten, dan mag U jezelf een grote pluim geven.

Besef als U dit kan, dat je ook voor die verandering kan kiezen om naast je dagelijkse gezonde voeding een natuurlijk voedingssupplement kunt nemen, om je daadwerkelijk beter te voeden en te voelen.

Aan U de keus!
Betuttel Uw partner of kinderen niet wat hun gezondheid betreft en gedraagt U zich ook niet als iemand die alles beter weet. Ga met deze informatie zelf aan de slag, en reken maar dat U vragen krijgt betreffende U gedragsverandering.
Dan wordt er door Uw gezinsleden vanzelf uitleg gevraagd waarom U deze gedragsverandering bent aangegaan, hierdoor krijgen zij weer inzicht in hun leefpatroon.

Veel liefs en Succes
Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten