vrijdag 5 juni 2009

Je wapenen tegen gevaarlijke stoffen met gezonde voeding

Schatting
Naar schatting sterven in Europa jaarlijks 74.000 mensen als gevolg van blootstelling aan gevaarlijke stoffen op het werk. De blootstelling moet drastisch worden verlaagd om onnodig veel slachtoffers in de toekomst te voorkomen.

Bewustzijn
Het vergroten van het bewustzijn bij de bedrijven en hun werknemers speelt hierbij een cruciale rol. Deze cijfers zijn afkomstig van het Europees Agentschap voor de Veiligheid en Gezondheid op het werk. Het Agentschap deed onderzoek naar de risico´s met het werken met gevaarlijke stoffen. Uit dit onderzoek kwam naar voren, dat er jaarlijks een groot aantal doden te betreuren is, zelfs tien maal zo veel als er dodelijke ongevalslachtoffers zijn. Maar er zijn ook ingrijpende gevolgen, zoals huidaandoeningen, allergieën, en longklachten. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Er is nog veel te doen op het gebied van steenstof, ofwel kwartsstof. Op grote schaal blijven maatregelen uit.

Kwartstof en de gevaren
Ook de Arbouw heeft de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan de risico´s van stof en gevaarlijke stoffen. Terecht, want in de Nederlandse bouwnijverheid wordt veelvuldig met producten gewerkt die schadelijk voor de gezondheid kunnen zijn. Jarenlang werken in kwartstof kan stoflongen en zelfs longkanker veroorzaken.

Arbobouw wil de bedrijven en hun mensen bewust maken van het grote belang van een gezonde werkplek; één zonder dit schadelijke stof. De mogelijkheden zijn er, zoals de toepassing van stofafzuiging of verneveling door water.

Serieus aan U veiligheid op de werkvloer werken, zowel als werkgever als werknemer is het beste wat U kunt doen!

Maar er is meer. U kunt ook zorgen dat U oxidatieschade aan Uw lichaam voorkomt.
Door gezonde natuurlijke voedingsupplementen kan U heel goed voor U lichaam en dat van Uw medewerkers zorgen. Het zijn de zogenaamde vrije radicalen die het menselijk lichaam ziek maken. Dat gaat lang ongemerkt, totdat iemand ineens ziek blijkt te zijn. Vaak ernstig ziek, veelal ongeneeslijk.

Moleculen, Dat is een gevolg van de oorlog in ons lijf – een strijd tussen goede en slechte moleculen. Zoals gezegd, daarvan zijn we ons niet bewust. Een overschot aan zuurstof gaat als een ´vrije radicaal`op een gezonde cel af, die zodoende van identiteit verandert. De cel is zichzelf niet meer en begint ´gekke dingen te doen´, met als gevolg dat de natuurlijke afweer tegen ziektekiemen verdwijnt. Bacteriën, virussen en andere kwalijke indringers hebben vrij spel in die lichaamscel, die zich bij deling - een continu proces – als een slechte kopie in ons lijf nestelt. De rare cellen weten niet meer als vanzelf wanneer ze moeten stoppen met groeien. Dit kunnen tumoren worden, die met bloed gevoed worden en zo in omvang toenemen. Of het blijven gewoon rare cellen, slechte kopieën van kopieën van kopieën… Roest. Een naar verhaal, een korte samenvatting van een slepend – en slopend – proces dat zich ongemerkt in een lichaam kan afspelen. Dat vraagt om een adequate anti-roest behandeling. Oftewel: ons lichaam heeft antioxidanten nodig.

Lieve mensen, zo zie je maar hoe U op een eenvoudige manier zelf ook goed kan zorgen voor U lichaam. Het is Uw lichaam, en U mag doen wat U wilt.

Maar als U deze informatie heeft gelezen, is het voor Uw gezondheid het beste om in actie te komen.

De tijd dringt, want al die jaren dat U in een omgeving van Kwartsstof gewerkt heeft, heeft Uw lichaam daar onder geleden.
Ik wens U een gelukkige en gezonde toekomst toe!

Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

1 opmerking:

  1. Ik denk dat het een beetje afhankelijk is bij welk bedrijf je werkt. Ook binnen voedselindustrie zijn er bedrijven die bijvoorbeeld gebruik maken van bepaalde industriëlestofzuigers. Niet voor op de werk vloer alleen, maar ook verwerkt in apparaten welke een handeling binnen een proces verrichten.

    BeantwoordenVerwijderen