woensdag 29 april 2009

Gezondheid van de man heeft minder te verduren in een slechte relatie dan voor de vrouw!

Wetenschappers weten dat zowel vrouw als man last kunnen hebben van depressie en stress in een slechte relatie.

Maar de problemen hebben niet dezelfde invloed op de lichamelijke gezondheid blijkt uit de studie.

Problemen in een relatie zorgen ervoor dat er een verhoogde bloeddruk ontstaat, het gewicht en het cholesterol gehalte neemt toe bij de vrouwen, wat weer kan leiden tot hartproblemen.

Het onderzoek vond plaats onder 276 koppels, allen waren gemiddeld 20 jaar bij elkaar en in de leeftijd van 40 tot 70 jaar. Elk paar werd gevraagd een vragenlijst in te vullen over de kwaliteit van hun relatie en daarna volgde er een medisch onderzoek.

Tim Smith, een hoogleraar psychologie wil dat vrouwen zich bewust worden dat een slechte relatie negatieve invloed kan hebben op hun gezondheid.

Het is al uit een eerder onderzoek gebleken dat vrouwen over het algemeen gevoeliger zijn en zich meer zorgen maken in een slechte relatie dan de man. Natuurlijk weten we allemaal dat het beste is om dit probleem te voorkomen, dat we werken aan een gezonde relatie.

Maar vaak hebben we daar een beetje hulp bij nodig? Willen we dit wel, of denken we altijd maar dat wij de enige zijn in een relatie die problemen hebben?

Nee, gelukkig zijn er meer relatie´s waar niet alles koek en ei is!

Maar daar kunnen we nog niet onze relatie mee redden.
Neem een therapeut of coach en ga kijken waar de knelpunten in jullie relatie zitten. Maar ook denken aan je voeding kan zeker geen kwaad. Wees U je ervan bewust dat gezonde voeding heel veel voor je lichaam kan betekenen.

Een gezond hart daar kunnen we zelf veel aan doen.

Vermijd stress, neem de natuurlijke voedingssuplementen zoals bijvoorbeeld visolie: bevorderd een gezond hart, en zorgt ervoor dat het emotionele welzijn verbeterd en stemmingswisselingen worden hierdoor verminderd.

Q10 dit product bevorderd een gezond hart en een gezonde, normale bloeddruk helpen handhaven, de gehele bloedsomloop helpen en de energieproductie ondersteunen en handhaven via ATP-omzetting.

En laten we eerlijk zijn in een slechte relatie kost ons dat vaak heel veel energie.

Conclusie: we kunnen allemaal wel een gezonde dosis voeding tot ons nemen.

Geniet van het leven, het duurt maar even!

Het verleden kunnen we niet meer veranderen, maar onze toekomst wel!
Leef in het hier en nu!


Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten