donderdag 2 april 2009

De waarheid over planten met hun geneeskrachtige stoffen

Europese Unie is niet eerlijk in wetgeving voedingssupplementen.

De onvoorstelbaar veelzijdige plantenwereld bevat even zo onmetelijk veel mineralen, vitamines en antioxidanten. Dat zijn letterlijk roestremmers voor het lichaam. Deze onmisbare afweerstoffen tegen allerlei ziekten en kwalen komen onder andere voor in noten en granen.

Vroeger werd ook vaak gezegd: Daar is geen kruid tegen gewassen`een nuchtere constatering van de mensheid die haar heil, genezing zocht in de gratis flora om haar heen. Tegen sommige ziektes was nu eenmaal geen geneesmiddel in de natuur te vinden.

Nu wil de Europese Unie aan haar lidstaten een richtlijn opleggen, waarin een groot aantal puur plantaardige – geneeskrachtige – stoffen het predicaat `verboden`krijgt. De voorstanders van deze richtlijn – Codex Alimentarius genoemd – zeggen dat het over de bescherming van de consument gaat. Bescherming tegen al die gevaarlijke vitaminen mineralensupplementen, plantenextracten en antioxidanten die zo gevaarlijk zijn voor mensen. Ze zeggen: “ Wij zorgen voor Uw veiligheid”. De waarheid is echter, dat het een poging is om gezonde vitamines te verbieden. Waarom vraag ik mijzelf af. Waarom zou er een verbod op producten moeten komen, die chronische ziekten kunnen voorkomen en zelfs behandelen?

Tocotrienols

Laten we eerst eens nagaan welke stoffen de EU met de Codex Alimentarius feitelijk in de ban wil doen. Het betreft onder meer de zogenoemde tocotrienols, dat zijn verschillende vormen van vitamine-E. Dit zijn puur plantaardige antioxidanten, oftewel natuurlijke stoffen die beter werkten tegen chronische ziekten dan welk medicijn dan ook. En dat zonder enige bijwerking, maar ook – en daar komt het: zonder de grote winstgevendheid voor de farmaceutische industrie. Als mensen eens gingen beseffen hoe eenvoudig zij chronische ziekten konden voorkomen door deze plantenextracten te gebruiken. Medicinale kruiden, vitaminesupplementen en mineralensuppletie zouden er voor zorgen dat de farmaceutische industrie zijn grootste bestaansrecht zou verliezen.

Informatiestroom

Toch kunnen de grote farmaceuten en de georganiseerde `geneeskunde`niet (meer) voorkomen dat steeds groter groepen mensen toegang krijgen tot waardevolle informatie om gezond te blijven. Nog altijd probeert de farmaceutische industrie de informatiestroom in te dammen.
Via internet is er een onafhankelijke informatiestroom op gang gekomen. Mensen ontdekken steeds vaker dat medicijnen in bepaalde gevallen zelfs dodelijk zijn, waar tegenover vitaminen en mineralen levens redden.
Wij hopen daarom ook van uit het diepst van ons hart dat de georganiseerde ´Geneeskunde´ in gaat zien, dat er een transformatie op dit gebied moet plaats vinden.

Artsen willen mensen helpen en beter maken.

In combinatie met voedingssuppletie zullen we veel meer mensen kunnen helpen.

Daar kan toch geen arts op tegen zijn, om meer mensen te helpen?

Lieve mensen er is een Physicians`Desk Reference dit is een betrouwbaar naslagwerk voor de gezondheidszorg, verzekeringen en voor de farmaceutische industrie.
PDR for Non-Prescription Drugs, Dietary Supplements, and Herbs (Bureaunaslagwerk voor artsen), de meest betrouwbare bron betreffende de veiligheid en werkzaamheid van vrij verkrijgbare medicijnen en voedingssuplementen die vandaag de dag verkrijgbaar zijn.


Bedankt voor het lezen, en ik wens U een gezonde toekomst toe.

Liefs Monique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten