dinsdag 31 maart 2009

85% van de bevolking krijgt in zijn leven te maken met rugpijn

Omdat dit percentage nog steeds stijgt, vraag ik mijn eigen af, of niet meer mensen hier preventief iets aan willen doen. Want voorkomen is beter dan genezen!

Oorzaken rugpijn

Rugpijn beperkt in sterke mate je activiteiten en de kwaliteit van je dagelijks leven. Wie er last van heeft, kan zich moeilijk concentreren, raakt vermoeid, gefrustreerd en in het ergste geval depressief. Deze aandoeningen zijn echter zelden het gevolg van ernstige ziekten, maar komen eerder door je levensstijl. Een slechte houding bij het werken of te lang dezelfde houding, een beroep waarbij je zich vaak moet bukken of zware lasten dragen, overgewicht, zwangerschap, sporten die de wervelkolom erg belasten, te weinig beweging, stress of een depressie zijn de meest voorkomende oorzaken van rugpijn. Samen met een geschikte fysieke activiteit en natuurlijke voedingssuplementen kan een deel van de rugpijn verzachten en dus snel verbeteren. En vaak ook helemaal genezen.

Jaap had al jaren last van rugpijn. Hij was al naar de fysiotherapeut geweest, later naar een mensendieck therapeut ( houdingstherapeut), maar hij was al jaren daar mee klaar. Tot dat hij op een dag van een vriend een potje Flexibiliteit kreeg. Jaap geloofde er niet veel van, maar omdat hij al jaren last van zijn onderrug had, besloot hij toch maar dit product een kans te geven.

Zijn vriend vertelde hem:,, Hiermee krijg je gezonde gewrichten, en het is voeding tot op het bot!” Jaap had nooit gedacht dat zijn vriend die werktuigbouwkundige is van beroep dat hij verstand had van voeding. Nee, zij zijn vriend dat hoeft ook niet. De productlijn van Dr. Peter Stephan is uniek in de wereld. Deze gespecialiseerde arts, lid van onder meer de New York Academy of Science, ontwikkelde door jarenlang onderzoek een nieuwe generatie celtherapie.

Mijn vriend kon er uren over praten. Wat vroeger in klinieken als orgaan-heilzame injectie werd toegediend, is nu verkrijgbaar als voedingssupplement. Zo ontstond een uniek elftal capsules met werkzame plantaardige stoffen. Waarvan Flexibility er één van is.

Ik kon mijn oren niet geloven, waarom hadden artsen of therapeuten mij hier nooit over vertelt. Daar had mijn vriend een kort antwoord op ze geloven er niet in!

Maar alle mensen die deze producten eten, hebben er baat bij. Flexibility kan helpen bij het in stand houden van gezonde gewrichten en de bijbehorende weke delen.

Zorgen voor een maximale gezondheid van de botten door toegenomen behoud van calcium en magnesium.

De soepelheid van de gewrichten bevorderen waardor eventuele pijn en stramheid verminderd wordt en spierkrampen verzachten.

Na een enkele week voelde Jaap al verandering in zijn onderrug. Er ging een nieuwe wereld voor hem open. Als je eerst uit je werk komt, en dan eigenlijk geen zin meer hebt om iets te doen, omdat je altijd last van je onderrug heeft, dan begrijp je dat er nieuwe kansen kwamen voor Jaap.

Hij ging weer vaker sporten, werkte ´s avonds weer graag in zijn groenten tuin.
Wie had dit kunnen denken, maar voor Jaap is het nu weer heel normaal.

Pijn ben je snel vergeten, als het lichamelijk weer goed met je gaat.
Maar zijn Flexibiliteit vergeet hij geen moment want zonder is geen optie.

Jaap beseft maar al tegoed als je ouder wordt, moet je zeker je eigen lijf goed verzorgen.

Niet alleen de buitenkant, maar als je de binnenkant goed voedt, dan komt de buitenkant van je lijf vanzelf weer tot zijn recht.

Bron: Jaap bedankt voor je verhaal.

Groetjes Monique


Geen opmerkingen:

Een reactie posten