maandag 6 juli 2009

COPD en gezonde voeding

Een keuze die iedereen zelf maakt, waar kiest U voor?

Wat is COPD?
COPD is een longaandoening die langzaam erger wordt. Bij een COPD-patiënt zijn de longblaasjes onherstelbaar beschadigd. COPD komt meestal pas op latere leeftijd voor, na je veertigste levensjaar. Op het moment van de diagnose is de ziekte vaak al in een vergevorderd stadium. Er zijn veel mensen die al jaren rond lopen met klachten zoals moeilijk adem halen, hoesten en benauwdheid. Als je niets doet worden de klachten vaak erger. Het is belangrijk als U klachten heeft om naar Uw huisarts te gaan. Zo kunt U er op tijd achter komen of je COPD hebt en kan je meer klachten zien te voorkomen. COPD is helaas niet te genezen, maar met de juiste behandeling is er goed mee te leven.

Waar wordt COPD door veroorzaakt?
In het merendeel van de gevallen is COPD niet aangeboren, maar wordt de ziekte veroorzaakt door invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan roken dit is de belangrijkste oorzaak wel 90% van de COPD-patiënten rookt of heeft gerookt in het verleden. Andere oorzaken kunnen zijn: Erfelijkheid, Luchtvervuiling, langdurig contact met giftige stoffen, zoals bijtmiddelen, en langdurig contact met stoffige lucht, bijvoorbeeld steenhouwerij, pluimveebedrijf of werken in een houtzagerij.

Je hoeft geen ander mens te worden, om dingen eens anders aan te pakken!

Preventie voor iedereen die op een gezonde manier oud wil worden, en willen genieten van het leven.
Kijk U eens op http://gezondheidsplein.blogspot.com/search?updated-max=2009-06-10T07%3A02%3A00%2B02%3A00&max-results=5

Op deze pagina kan U een verhaal lezen over Je wapenen tegen gevaarlijke stoffen met gezonde voeding. Geplaatst op vrijdag 5 juni 2009.
Als COPD vastgesteld wordt krijgen we vaak te maken met medicijnen de zogeheten luchtwegverwijders ze zijn snel en komen rechtstreeks in je longen terecht. En als je last heeft van een ernstige vorm van COPD, zal je soms ook ontstekingsremmers krijgen. Deze zorgen dat de ontsteking afneemt zodat je minder last hebt van prikkels en minder gaat hoesten.

Voorkomen is beter dan genezen!
Wist U dat er ook natuurlijke hoogwaardige producten zijn, die deze problemen
kunnen verhelpen? Maar begint dan al vroegtijdig goed voor Uw lichaam te zorgen. Aan U de keuze! Vaak gaan we pas iets doen aan onze gezondheid als het probleem zich aandient. Door preventief goed voor Uw lichaam te zorgen door middel van hoogwaardige kwaliteit natuurlijke voedingssupplementen kan U veel voorkomen, of wel Uw gezondheid verbeteren. Bijvoorbeeld alleen al een visolie gezuiverd 88% omega-3ethylestersupplement van farmaceutische klasse is een natuurzuivere ontstekingsremmer.
Of je nu bakker, slager, dokter, huisarts, machinist, voedingsdeskundige, of welk beroep dan ook we zijn met elkaar verbonden. We hebben elkaar allemaal nodig, al willen veel mensen dit niet altijd zien. Dit is jammer, maar door goede samenwerking met alle partijen kunnen wij als mens veel voor elkaar betekenen.

“Wij zijn eilanden, aan de oppervlakte gescheiden, maar in de diepte verbonden!”

Lieve mensen ik wens U allen een gezonde toekomst toe!
Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten