dinsdag 7 juli 2009

Aambeien en voeding

Na vele jaren eindelijk verlost van aambeien

Wat zijn aambeien?

Aambeien zijn verwijde spataderen in de anus. Alle aderen bevatten kleppen, waardoor het bloed slechts in een richting stroomt (terug naar het hart). Door overmatige druk kunnen deze kleppen zwakker worden en slecht functioneren, waardoor het bloed in de verkeerde richting gaat stromen of stagneert. De ader raakt overvol met bloed, waardoor in de anus een aambei ontstaat. Vaak zijn aambeien pijnloos, maar de uitgerekte aderwand is kwetsbaar en scheurt gemakkelijk, met een bloeding als gevolg. Stilstaand bloed kan bloedproppen vormen in de ader, die pijnlijk zijn en in ernstige gevallen operatief moeten worden behandeld. Aambeien komen het meest voor bij mensen tussen de 20 en 50 jaar, met name bij zwangerschap en vetzucht, door verhoogde druk in de aderen onder in de buik.

Hoe kom je toch aan die aambeien?
Langdurig staan of zitten kan een oorzaak zijn.
Verminderde spierspanning op oudere leeftijd episiotomie of rectumoperatie kan bevorderend zijn voor aambeien.
Zwangerschap, bevalling en vetzucht verhogen het risico op aambeien
Persen tijdens de stoelgang is de hoofdoorzaak. Vaak eet men vezelarm daardoor ontstaat er een verstopping waardoor de neiging om te persen groter wordt.
Mijn man had jaren last van aambeien. Het advies van de doktor was: een vezelrijk dieet met veel fruit, groenten en volkoren producten, veel water drinken en niet persen tijdens de stoelgang. Dit volgde mijn man dan ook nauwkeurig op. Maar de aambeien die bleven, dit was natuurlijk altijd een vervelend probleem. Met een opgezette buik, na het eten wilde het voedsel er wel uit. Maar dit gaf dan ook vaak veel problemen, en de pijn. Mijn man heeft door de jaren heen heel wat sperti zetpillen en sperti zalf gebruikt. Deze producten verzachte de pijn, maar namen de kwaal niet weg. Telkens weer kwamen ze opdagen. Terwijl mijn man toch vezelrijk voedsel at, en voldoende water dronk.

(Zelf)behandeling tegen aambeien
Na iedere stoelgang met zachte tissue en warm water het gebied rond de anus voorzichtig wassen. Leg op uitwendige aambeien een ijskompres. Dit is natuurlijk niet te doen als je aan het werk bent. Tegen pijn en jeuk helpen warme (zit)baden. Sommige aambeien kunnen worden afgebonden met een elastieken band. Soms wordt sclerotherapie gedaan, waarbij door injectie met een bepaalde oplossing de aambei verschrompelt tot littekenweefsel. In ernstige gevallen kan operatieve verwijdering nodig zijn. Er is zeer zeker iets aan te doen, als U aambeien heeft. Maar door een natuurlijk voedingssupplement is mijn man er totaal vanaf. Dit had hij nooit durven dromen, na vele jaren kwelling en pijn door die nare aambeien.

Mijn man ging Relief® gebruiken, 1 capsule per dag. Hij kon het bijna niet geloven, na een aantal weken had hij voor zijn gevoel een ander lichaam. Geen vastzittende ontlasting meer, daardoor verdwenen uiteindelijk ook zijn aambeien. Doordat hij een betere stofwisseling kreeg, is hij nu verlost van al die ongemakken. En ik ben blij dat die vette zalf voor goed verdwenen is uit mijn badkamermeubel. Altijd die vette zalf die lekte in het badmeubel laatje en nog mooier is geen klagende man meer die een zere anus heeft. Relief is een dagelijks onderdeel geworden van zijn eetpatroon. Zo zie je maar weer, dat we veel meer problemen kunnen voorkomen door gezonde voeding. Door 1 maal per dag een natuurlijk voedingssupplement te nemen is hij van zijn aambeien af. En natuurlijk hij blijft voldoende water drinken en vezelrijk voedsel eten. Dit zijn wel de punten die voor je hele lichaam van groot belang zijn.

De punten op een rij wat Relief ®voor U kunt betekenen:
•Zorgen voor een regelmatige stoelgang
•De spijsvertering bevorderen
•Ondersteunen bij een gezonde spijsverering zodat winderigheid afneemt
•Een gezond cholesterolniveau bevorderen
Een aanrader voor iedereen die moeite heeft met een moeilijke stoelgang. Door de moeilijke stoelgang te voorkomen, kwam mijn man daadwerkelijk van die aambeien af. Soms is het wel eens jammer dat mijn dochter en ik hem niet meer kunnen plagen met zijn aardbeien (aambeien). Gezonde voeding kan meer voor U betekenen, als dat U zelf misschien wel eens denk.
Veel liefs
Monique
Ervaringsdeskundige

1 opmerking:

  1. Waarom rust er toch zo'n taboe op aambeien? Als deze informatie en informatie op deze pagina (http://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/136/Aambeien.html) leest, dan is het toch eigenlijk een doodgewone aandoening waar iedereen last van kan hebben....

    BeantwoordenVerwijderen