woensdag 8 juli 2009

Ziekteverlof beter voor de gezondheid- Nee, kies voor gezonde voeding met antioxidanten

Mensen die zich ziek voelen, maar toch aan het werk gaan, en denken dat ze niet gemist kunnen worden lijken stoer. Maar op de lange termijn nemen zulke werknemers juist meer ziekteverlof op dan hun collega´s die gewoon thuis blijven als ze zich niet lekker voelen, zo blijkt uit onderzoek van het Zweedse Karolinska Institutet.

Feiten
Onderzoekers van het instituut hebben uitgedokterd dat werknemers die vaak hun fysieke onwelbevinden negeren en toch aan de slag gaan, in het daaropvolgende jaar een 40 tot 50 procent hogere kans hebben om zich meer dan 30 dagen ziek te moeten melden.

Sickness presenteeism( ziek aan het werk)
Het verschijnsel ziek aan het werk lijkt veelvuldig voor te komen. De meeste werknemers beweren minstens af en toe in belabberde toestand naar hun werk te gaan.

Resultaat
De resultaten wijzen erop dat maatregelen gericht op het verminderen van afwezigheid op het werk een tegengesteld effect hebben, wanneer werknemers zich verplicht voelen ziek naar hun baas te gaan. Ziekteverlof opnemen als dit nodig is, is uiteindelijk beter voor de gezondheid. Aldus onderzoek Gunnar Bergstrorm.

Bron: In de Journal of Occupational and Environmental Medicine

Voeding en Gezondheid – De Vitale Schakel
Als de werknemer meer ingelicht zou worden over leefpatronen, gezonde voeding en hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen, dan zouden er minder werknemers ziek worden. Je dagelijkse gezonde voeding aanvullen met hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen kan veel ziekteverzuim voorkomen op de werkvloer. Uiteindelijk krijgen we dan een win – win situatie voor zowel de werkgever als de werknemer. Minder ziekteverlof, het werk wordt gedaan, en de werknemer en werkgever zitten beter in hun vel.
Dat voedsel noodzakelijk is om te kunnen leven lijkt een belachelijk overbodige opmerking. Uw lichaam beschikt over een krachtig ingebouwd alarmsignaal - `honger´- om duidelijk te maken wanneer de aanvoer van voedingsstoffen, de `brandstof´voor Uw lichaam, te wensen overlaat. Juist omdat niemand de resultaten van slechte voeding meteen ziet of ervaart – het kan jaren duren voordat zich bepaalde verschijnselen openbaren- realiseren de meest mensen zich niet hoezeer hun lichamelijke gezondheid verbonden is met wat ze eten, hoeveel ze eten en hoe vaak ze eten.

U bent wat U eet, en het voedsel dat U tot U neemt bepaalt hoe U zich voelt en hoe U er uitziet.

“Laat Uw medicijn Uw voedsel zijn,
Laat Uw voedsel Uw medicijn zijn!”


Als U dit gelezen heeft, dan vraagt U zich vast af, hoe kom ik er nu achter welke voeding goed is voor Uw lichaam. Neem eens een kijkje op:

http://www.gezondheidsplein-monique.nl/

Hier staat veel op over gezondheid, en leuke weetjes.
Ik wens U een gezonde toekomst toe!
Liefs Monique
Ervaringsdeskundige

1 opmerking:

  1. dank u voor deze artikelen, ik moet dit onderwerp voor mijn presentatie volgende week.

    Hoogachting

    Gezonde Voeding

    BeantwoordenVerwijderen