woensdag 10 juni 2009

Bestrijding overgewicht door gezonde voeding

Bestrijden van overgewicht werknemer geeft werkgever voordeel!

Door overgewicht bij werknemers te bestrijden, vermindert het verzuim. Op den duur levert dat de werkgever voordeel op. Dat blijkt uit studies over bestrijding van overgewicht bij personeel, zegt Dhr. Van der Beek. Van het VU medisch centrum.

Het bevorderen van een gezonde leefstijl bij werknemers zit in verschillende onderdelen. Zoals voldoende bewegen, niet roken, matig met alcohol, gezonde voeding en voldoende ontspanning. Ongeveer de helft van de werknemers lapt dit aan zijn laars. Voor werknemers met overgewicht is het risico op gezondheidsproblemen, arbeidsongeschiktheid en bedrijfsongeval het grootst.

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat werknemers met overgewicht meer verzuimen. Bovendien zijn zij vaker ziek. Dhr. Van der Beek vindt overigens niet dat werkgevers hun personeel moeten verplichten af te vallen, wanneer zij te zwaar zijn. Maar wel zouden werkgevers de werknemers op hun overgewicht aan kunnen spreken, als hun arbeid op de werkvloer daar onder lijdt.

Natuurlijk lieve mensen is dit probleem niet leuk voor de werkgever als de werknemer. Maar wij kunnen beter in gaan zien, willen we een langer, gezonder leven, dat we daar zelf veel aan kunnen doen. Onze gezondheid komt in gevaar, als we niet vroegtijdig maatregelen nemen. En dit zou heel jammer zijn. Voldoende bewegen, daar is al veel aangedaan op de werkvloer. Of het bedrijf heeft zelf een fitnessruimte aan laten leggen, of de werknemers mogen lid zijn van een sportschool. Dit is geweldig, dus de werkgever ziet wel in dat gezondheid voorop staat.
Een gezond bedrijf, begint bij een gezonde werkgever en zijn gezonde werknemer(sters)!

We zijn tenslotte met elkaar verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van een bedrijf. Een gezond bedrijf, met goed gemotiveerde werknemer(sters) heeft de toekomst. Welk bedrijf U ook heeft, als er oprechte liefde en belangstelling is voor de gezondheid van Uw medewerker(sters), dan kunnen we met elkaar een gezonde toekomst tegemoet zien. Ieder zijn eigen verantwoordelijkheid, maar wel inzien, dat de wereld veranderd. En dat wij als mens zelf de keuze hebben, om hier in mee te gaan of niet.

Gezond leefpatroon, Gezonde voeding in combinatie met gezonde voedingssupplementen kan er voor zorgen dat U personeel zich prettiger gaat voelen zowel in lichaam als geest!

Het is tijd om de batterij van ons lichaam op te laden?

Ik denk het wel. Er is geen roem te behalen door de rijkste vrouw of man van het kerkhof te zijn. Je wilt niet de beste verkoper, directeur, dokter, wetenschapper of werknemer zijn die, voortijdig, onder de mooiste grafsteen ligt.
Een geliefde vader, moeder, vrouw, dochter of zoon kan geluk brengen. Waarom zou je dan door je gedrag verdriet zaaien in deze wereld? Waarom zou je jezelf laten opsluiten in een gesticht omdat we het tempo in de wereld niet meer bij kunnen houden, of gebalsemd onder de groene zoden liggen, alleen maar omdat een onnodige belasting je batterij van je lichaam beschadigde die niet was opgeladen, en zodoende uitgeput was?

Als klein kind weet je niet wanneer je uitgeput bent. Maar het kind laat het zien in zijn gedrag en acties. Een puber realiseert misschien dat hij of zij oververmoeid is, maar weigert het toe te geven, vaak zelf tegenover zichzelf. Maar als volwassen mensen moeten wij toch beter weten? En waarom laten we het dan zo vaak zo ver komen? Wanneer je energie niveau laag is, kunnen je goede karaktertrekken en gezondheid overschaduwd raken door het negatieve.

Zorg dat U je batterij oplaadt. Hoe? Ontspan, rust uit, slaap, speel en geef je lichaam extra vitaminen en mineralen.

Een gezonde geest en lichaam hebben Vitamines en mineralen -nodig!
Een mens heeft vitamines nodig zowel spirituele vitamines als mentale vitamines. Spirituele vitamines haalt U uit goede boeken. Mentale vitamines haalt U uit gezonde voeding, groente en fruit en bijgevoegd natuurlijke vitamines en mineralen.

Waarom natuurlijke voedingssupplementen?
Om de dood eenvoudige reden, ook al voeden wij ons nog zo goed met groenten en fruit, er zit niet meer voldoende vitamines en mineralen in onze voeding als twintig jaar geleden. Als U natuurlijke voedingssupplementen met opname capaciteit van wel 90% en meer, naast U dagelijkse gezonde voeding, dan gaat U vanzelf Resultaat krijgen!

Dit is trouwens de enige manier om erachter te komen of het werkt. Ik steek mijn handen daarvoor gerust in het vuur, want ik weet uit ervaring dat het werkt! Mijn leven heb ik terug gekregen door voor mijzelf goed te zorgen, zowel spiritueel als mentaal. Dankzij natuurlijke voedingssupplementen kan ik het leven weer aan!

Aan U de keus!

Veel Liefs
Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten