donderdag 30 juli 2009

Minder last van Hoofdpijn mede door gezonde voeding.

Minder last van Hoofdpijn mede door gezonde voeding.

De ene hoofdpijn is de andere niet. Dus wat voor je buurman helpt, heeft bij jou misschien geen effect. Hoofdpijn er is mee te leven, als U maar weet wat U daar zelf aan kan doen.
Hoofdpijn is de meest voorkomende pijn. Naar schatting 90 tot 95 procent van de mensen heeft er ooit wel eens last van. De oorzaak is lang niet altijd duidelijk.

Soms spelen spanningen of stress een rol. Het kan komen door overbelasting van de ogen, roken, kiespijn, kou, hitte, geuren of oorinfecties. Vochtgebrek is bij veel mensen een groot probleem, terwijl we vaak denken dat we voldoende drinken. Drinkt U minimaal anderhalve liter water per dag? Water is het goedkoopste medicijn. Het mooie aan water als de belangrijkste bron van schone energie is dat het teveel het lichaam weer als urine verlaat. Dus begin eerst met voldoende water drinken op een dag. Er is tegenwoordig een mooi boek op de markt over WATER.(Zie voor verdere informatie betreffende dit boek de link van successboeken op dit blog aan de rechterkant) Geschreven door een arts Dr. F. Batmanghelidj. Het goedkoopste medicijn voor je gezondheid, voor genezing voor je leven.

Ik vind het een echte aanrader. Wat wij vaak niet weten, wordt in dit boek makkelijk uitgelegd. Zelf dronk ik als klein kind al veel te weinig. Met vaak de wijze woorden van mijn moeder:,, Als je niet genoeg drinkt, kom je nog eens in het ziekenhuis!” Inmiddels 42 jaar oud, drink ik veel water. Een verandering die bij mij als mens, stapje voor stapje ging. Ik was tenslotte geen drinker, en moest meer water gaan drinken. Toen ik negen jaar geleden mijn rug gebroken had, en bij een osteopaat liep, die vertelde mij al dat ik heel veel water moest drinken. Toen kon ik het allemaal nog niet bevatten, maar inmiddels weet ik dat water een medicijn is voor ons lichaam wat we vaak onderschatten. Het is het beste medicijn voor onze gezondheid. Water is van grote waarde. Water moeten we veel drinken, voor een optimale gezondheid!En ook een verkeerde houding, een stijve nek, slaaptekort of honger kunnen voor hoofdpijn zorgen.

Gevoelig


Bovendien zijn sommige mensen gevoelig voor stoffen die in ons eten worden gestopt, zoals de zoetstof aspartaam, natriumglutamaat (in Chinese gerechten), nitriet (in vlees) of fenylethylamine (in chocolade). Gewone hoofdpijn is niet ernstig en is geen aanwijzing dat je (ernstig) ziek bent. Een goede nachtrust doet bij veel mensen al wonderen. En zorg dagelijks voor de nodige ontspanning, een massage, een warm bad of lekker een wandeling in de frisse lucht kunnen U helpen de pijn te verdrijven, zodat we weer kunnen genieten van de dag/avond.


Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn zit meestal aan beide kanten van je hoofd. Het is alsof er een strakke band omheen zit. De hoofdpijn is kloppend in plaats van stekend. Het is een doffe, drukkende pijn in de schedelhuid die soms gepaard kan gaan met misselijkheid. Bij inspanning verergert de pijn.
Spanningshoofdpijn kan ontstaan door een slechte houding, angst, stress, slaapgebrek of kou. De pijn kan na een half uurtje alweer wegtrekken, maar ook wel enkele dagen aanhouden. Spanningshoofdpijn kan samengaan met spierpijn. De oorzaak ligt dan vaak in een verkeerde houding of te lang en inspannend werken, waardoor je spierbundels verkrampen.

Tips bij spanningshoofdpijn:
• Probeer de pijn te verzachten door een massage van nek en schouders.
• Een kan er voor zorgen, dat U warme Food For Thought hoofdpijn verminderd of zelfs verdwijnt.
• Gebruik zo min mogelijk vet en eiwitten in de vorm van vlees, vis en melkproducten. Dit kan ook hoofdpijn veroorzaken
• Doe ontspanningsoefeningen bijvoor beeld yoga, of maak een lekker wandeling in de frisse lucht, dit zorgt vaak al voor verlichting.
• Zorg voor een goede lichaamshouding of U nu zit, staat, of loopt, denk aan Uw houding.
• Als U slecht slaapt, neem dan Sleep Tite een goede nachtrust is de basis van een gezond leven.


Veel liefs Monique Ervaringsdeskundige

En vergeet vooral niet het boek over Water te lezen.
Het zij in de bibliotheek, het zij bestellen via deze link. Het is een aanrader voor iedereen die gezond wilt zijn, en wilt blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten