donderdag 30 juli 2009

Balans in je leven zorg goed voor je zelf met gezonde voeding en geniet met dankbaarheid

We leven allemaal in een wereld, waar er tegenwoordig niets anders gesproken wordt als over slank zijn. Veel mensen zijn te dik, maar is dit echt waar? Als we diëtisten moeten geloven, dan zijn veel mensen te dik en leven ongezond. Maar als we in dankbaarheid leven, genieten en lekkere maaltijden eten dan is er niets mis met ons. Alleen moeten we er zelf voor zorgen dat ons lichaam in balans is.

De Westerse wereld
De Westerse wereld is sinds de 20ste eeuw ervan overtuigd dat vlees, vet en dik zijn gepaard gaat met slapte, ziekte en immobiliteit. Maar is dit ook waar? Volgens mij liggen hier veel meer problemen aan de basis van ons bestaan. Slecht de mens wordt ziek, (of hij nu dik is of mager) als hij niet naar het leven leeft, wat hij/zij graag zou willen. Als een mens een mager persoon is, zal hij/zij gaan geloven dat hij/zij slap of zwak is. Een mager persoon zal er voor zorg dragen dat hij/zij een ziekte ontwikkeld waardoor de persoon in een rolstoel beland, en een dik persoon kan dan niet meer uit zijn stoel komen.

Maar dit alles heeft niets met mager of dik te maken!...wel met de overtuiging die de persoon met zich meedraagt en waar naartoe men leeft. Het probleem ontstaat pas als de persoon in kwestie denkt dat hij/zij zich zorgen moet maken dat hij/zij er uit moet zien, net als in de modelbladen…dat veel eten ongezond zou zijn… Niets is minder waar! Vraatzucht ontstaat pas tengevolge van het feit dat je jezelf niet durft geven waar jouw lichaam omvraagt. Dik of mager: wordt wie je bent! Leef naar je eigen wezen in overtuiging dat jij jouw smaak kan vertrouwen.

Eet wat je voelt te moeten eten, waar U zin in hebt zonder schaamte, zonder schuldgevoelens…en leef hierbij naar de overtuiging dat U Gezond, Mobiel en Krachtig bent. Leef naar het leven, waar U naar verlangt! En kijk niet teveel naar anderen, want een trekpaard zal nooit een renpaard worden. Een trekpaard is ook lichamelijk veel grover gebouwd als een renpaard. Een trekpaard kan een hele dag werken op het land, om bijvoorbeeld een kar, ploeg te trekken, maar vraag het paard niet om twintig rondjes te rennen op de renbaan.

Als U dit van een trekpaard verlangt, dan zal U snel op de koffie komen. En vraag een renpaard niet om heel de dag een ploeg of een kar te moeten trekken, want dan zal U ook zien, dat het renpaard hier niet voor geschikt is. En zo zit het ook bij mensen, de één is tenslotte niet de andere. Ieder mens is UNIEK!

We willen van ieder mens een slank model maken, maar is dit mogelijk?
De media, diëtisten, doktoren enz. vertellen ons dat we allemaal slank moeten zijn. Maar als je slank bent, en je zit niet lekker in je lijf, dan wordt je alsnog ziek. We moeten niet vergeten, dat we zelf veel aan onze gezondheid kunnen doen. Een goede balans zowel geestelijk als lichamelijk zorgen ervoor dat U wordt wie U moet wezen en gezonde voeding kan U hierbij een handje helpen.
Gezonde balans in Uw lichaam bereikt U door gezonde voeding zorg dat U Uw stofwisselingssnelheid versterkt!

BioLean II®
De stofwisselingssnelheid versterken


Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat overdadige suikerconsumptie aan de basis ligt van talrijke geestesziekten en diabetes. De hoeveelheid suiker die we gemiddeld op een dag nuttigen, schrik niet staat gelijk aan 25 suikerklontjes. Suiker veroorzaakt niet alleen diabetes, maar ook de stofwisseling wordt er op verschrikkelijke wijze door verstoord waardoor er diverse spijsverteringsklachten ontstaan. Suiker leidt tot een tekort aan vitamine B, waarvan het lichaam veel nodig heeft voor de opname van koolhydraten zodat ons lichaam goed kan blijven functioneren.

Wist U dat suiker helemaal geen vitamine B bevat? Ons lichaam wordt hierdoor gedwongen om deze vitamines uit reserves te halen.
Een tekort aan vitamine B kan vermoeidheid, neerslachtigheid, zwaarmoedigheid, problemen met concentratie, geheugen en het zien.

Jaren geleden had ik van al deze facetten last. Ik had geen idee waar het door kwam. Wel wist ik dat ik een lichaam had, wat om hulp schreeuwde. Ik was bijna heel de dag door moe, zwaarmoedig en neerslachtigheid dat kan ik me zelf ook nog goed herinneren. Nadat ik natuurlijke voedingssupplementen bent gaan eten, van hoogwaardige kwaliteit ging er voor mij een nikwam hierdoor meer in balans, en ik kreeg veel meer energie. Ik at altijd veel suiker producten zoals hagelslag, chocoladepasta en lekkernijen als snoep en chocolade. Niet dat ik van al deze zoetigheid niets meer eet, maar mijn lichaam verlangt niet constant meer naar die zoetigheid.

BioLean II® kan:

•De stofwisselingssnelheid of thermogenese versterkeneuwe wereld open. Een van die producten was ook de Biolean®. Mijn lichaam
•Energie en alertheid verhogen
•De eetlust onderdrukken
•Gewichtsverlies bevorderen
•Helpen bij het op gewicht blijven
•De lipolyse of vetafbraak bevorderen

Als het lichaam niet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, benut het de voedingsstoffen uit reserves elders in het lichaam.
Ons lichaam is eigenlijk wel slim, want door deze manier zorgt het lichaam ervoor dat de belangrijkste functies toch goed kunnen verlopen. Dit kan een hele tijd zo doorgaan zonder dat er grote stoornissen optreden. Een langdurig verkeerd voedselpatroon leidt uiteindelijke op termijn naar problemen. De grote welstand in het westen heeft natuurlijk zijn voordelen, en daar delen we allemaal graag in mee. Maar voor het lichaam is voeding voor veel mensen een groot probleem. Maar wij moeten er zelf voor zorgen dat we leven naar het leven waar we naar verlangen! En mede door middel van een natuurlijk voedingssupplement kunnen we onze beste balans bereiken.

Leef naar het leven, waar U naar verlangt!
Gezonde voeding hoort bij de basis voor een gezond leven.
Gezonde voeding daar kan U mee thuis komen.


Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten