vrijdag 19 juni 2009

Slokdarmkanker de afgelopen twintig jaar verdubbeld het is hoog tijd voor gezonde voeding

De Maag Lever Darm Stichting meldt dat de afgelopen twintig jaar het aantal patiënten met slokdarmkanker is verdubbeld. Elk jaar krijgen ruim 1600 Nederlanders slokdarmkanker. Twintig jaar geleden waren dat nog ongeveer 700 mensen. Van alle patiënten met slokdarmkanker leeft na vijf jaar nog 10 procent. Vergeleken bij andere vorm van kanker is dit een lage overlevingskans.

Slokdarmkanker wordt met name vastgesteld bij mensen tussen de 50 en 70 jaar. De patiënten zijn vaker mannen dan vrouwen. De precieze oorzaak van slokdarmkanker is niet bekend.

Risicofactoren voor slokdarmkanker
Roken, overgewicht, een overmatig alcoholgebruik, ongezonde voeding en brandend maagzuur zijn risicofactoren. Vaak zien we als we brandend maagzuur krijgen dit weer in verband staat met overgewicht.

De Maag Lever Darm Stichting is onlangs gestart met de campagne `Steeds meer mensen krijgen slokdarmkanker. Dat is niet te verteren!´ Er is ook een speciale website over slokdarmkanker.
Neem eens een kijkje op deze website:
http://www.slokdarmkanker.info/pages/view.php?page_id=384

Het is hoog tijd om het tij te keren!

Neem eens een kijkje op deze website:
http://www.gezondheidsplein-monique.nl/

Een tijdje geleden is er door mij een blog geplaatst op maandag 11 mei 2009 over Voorkomen van oxidatieschade in ons lichaam. Leest U deze informatie nog eens aandachtig door.

http://gezondheidsplein.blogspot.com/search?updated-max=2009-05-13T06%3A10%3A00%2B02%3A00&max-results=5

Door een gezonde levensstijl, gezonde voeding, meer bewegen en natuurlijke voedingssupplementen van hoogwaardige kwaliteit kunnen we met elkaar het tij keren tegen slokdarmkanker. Helaas is het jammer dat wij als mens vaak pas in actie komen als het leed zich aandient. Dit is niet slim, dus laten we met elkaar het tij keren! Het tij kunnen we alleen maar keren als men een ervaring wil ondergaan.

Ervaring vindt men niet door te lezen of over een bepaald onderwerp te spreken.
Ervaring kun je niet bespreken…
Ervaring moet men ondergaan.
Wonderen bestaan niet! Of toch wel als we ze willen zien.


De Griekse arts Hippocrates (ca. 460-ca.370 v. C. een klassieke geneesheer) was van oordeel dat het lichaam zichzelf met behulp van natuurlijke middelen, zoals een gezonde voedingswijze, kan genezen. Waar kiest U voor? Laten we met elkaar het tij keren, voor dat het te laat is!

Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten