maandag 15 juni 2009

Leefstijl volwassenen laat wensen over

Oldebroek – De leefstijl van veel volwassen laat te wensen over, al beoordelen de meeste volwassenen hun gezondheid als goed tot uitstekend. Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek van GGD Gelre-IJssel. Behalve dat er sprake is van ongezonde leefgewoonten, zijn er duidelijk problemen ten aanzien van overgewicht, psychische ongezondheid en huiselijk geweld.

Negen van de tien volwassenen vinden dat zij gezond zijn. Echter bijna de helft heeft overgewicht, een kwart rookt en bij 12% komt overmatig alcoholgebruik voor. Van de volwassenen in de regio Gelre-IJssel in 11% psychisch ongezond. Ruim een derde ervaart eenzaamheid en 36% heeft een vergrote kans op een angststoornis of depressie.

De belangrijkste onderzoekresultaten zijn samengevat in de factsheet `Volwassenen in de regio Gelre-IJssel´die te vinden is op de website van de GGD:

http://www.ggdgelre-ijssel.nl/client/1/?websiteid=1&contentid=1

Lieve mensen als U dit leest, dan kunnen we beter maar met elkaar in actie komen. Want actie is reactie.
“Je hoeft geen ander mens te worden,
Om dingen eens anders aan te pakken!”

Groenten en fruit zijn toch van oudsher dé gezonde gewassen waar de mensheid baat bij heeft. Vitamines en mineralen zitten er volop in, althans….Zo was het. Als gevolg van uitgeputte grond, bodem- en luchtvervuiling, toepassing van chemische bestrijdingsmiddelen, moderne teelttechnieken (glaswol in plaats van volle grond) en dergelijke factoren, is de kwaliteit van groenten en fruit de afgelopen decennia aanzienlijk afgenomen.

Plaag Uw pensioenfonds!
Hoe ouder U wordt, hoe langer dient Uw pensioenfonds U uit te keren waar U recht op hebt. Maar dan kunnen we op jongere leeftijd er al wel voor zorgen, dat we beter voor ons lichaam zorgen. Zowel lichamelijk als geestelijk. Producten zoals multivitamines, antioxidanten en visolie vormen de basis van een gezondheid waarmee U de kans aanzienlijk vergroot om tot in lengte van vele jaren van Uw pensioen lekker te kunnen genieten.

De vervanging voor een medicijn is in veel gevallen voedsel
Voedsel en geneesmiddelen kunnen elkaar aanvullen. Dit stellen wetenschappers van de Wageningen Universiteit, die onderzochten in hoeverre voeding van invloed is op gezondheid en ziekte. De onderzoekers toonden aan dat gezonde voeding het ontstaan van chronische aandoeningen als hart- en vaatziekten en diabetes type-2 kan uitstellen en zelfs voorkómen. Genoemde ziekten hebben diverse oorzaken en ontwikkelen zich langzaam.

Een persbericht van de Wageningen Universiteit stelt vast:
“Een tijdige investering in gezonde voeding en leefstijl,
keert zich uit in gezondheidswinst op latere leeftijd!”


Lieve mensen als U deze informatie heeft gelezen, doe er dan wat mee. Het is Uw gezondheid, maar zorg goed voor U lichaam of je nu laag of hoog opgeleidt bent. U bent het zeker waard om goed voor U zelf en Uw gezin te zorgen.

Liefs
Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten