maandag 20 juli 2009

Aanpak van extreem overgewicht, kies U voor medicijnen of kies U om zelf manager te zijn van Uw lichaam in combinatie met gezonde voeding

Geen vettax,we nemen maar weer meer medicijnen
Bij de aanpak van extreem overgewicht zullen medicijnen die het eetgedrag beïnvloeden een rol spelen. Moleculair farmacoloog en eetstoornisonderzoeker prof. Dr. Roger Adan stelt dat in het juli-nummer van Uniek, het magazine van het UMC Utrecht. Adan is geen voorstander van het invoeren van een vettax.

Prof Dr. Roger Adan vertelt: •In magazine Uniek vertelt prof. Dr. Roger Adan over zijn onderzoek om eetgedrag genetisch te ontrafelen. Hij heeft bijvoorbeeld genetische veranderingen gevonden die vaker voorkomen in extreem dikke mensen die zeer grote porties opscheppen. Eetpatronen zijn kennelijk genetisch van elkaar te onderscheiden. Prof. Dr. Roger Adan is als hoogleraar moleculaire farmacologie verbonden aan het UMC Utrecht.

Prof. Dr. Roger Adan: “Een algemene ‘vettax’ of meer betalen voor ongezond eten lijkt mij niet de goede weg. Ik denk dat we overgewicht moeten uitsplitsen naar oorzaak. Sommige mensen zijn te dik omdat ze te veel opscheppen, andere omdat ze tussendoor te veel snacken en nooit “nee” kunnen zeggen. Weer andere mensen bewegen te weinig. Al deze typen overgewicht vergen hun eigen aanpak.”

De beste manager van ons lichaam zit in ons.
We zullen zeker weer in contact moeten komen met lichaam en geest, als we de problemen van obesitas en overgewicht aan willen pakken. De beste aanpak om een gezond lichaam te krijgen is dat we manager moeten worden over onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. En ons zelf moeten gaan verdiepen in gezonde voeding. Natuurlijk hebben we nog wel veel hulp nodig om te genezen van onze onwetendheid over onszelf. Als we ons zelf niet gaan verdiepen in onze eigen geestelijke en lichamelijke gezondheid zouden we altijd medicijnen blijven nodig houden. Maar als we in staat zijn, om verder te kijken dan onze neus lang is, dan hebben we steeds minder medicatie nodig. Dit draagt dan weer bij aan een betere gezondheid. Vergeet niet lieve mensen, dat heel veel medicatie nare bijwerkingen heeft. Het is van belang dat U weet dat er geneesmethoden zijn, waarbij zij helpen U te genezen zonder de ernstige bijwerkingen van medicamenten. Onderzoek alle geneesmethodes, en haal de geneesmethode eruit die voor U goed is.

Intuïtie, luister naar Uw gevoel
In onze maatschappij zijn vele mensen zich er niet meer van bewust dat de mens is uitgerust met alle vermogens om te overleven en van ziekte te kunnen herstellen. Doordat we vaak te weinig kennis hebben op dit gebied, en als we ziek zijn snel naar een huisarts gaan of welke arts dan ook weten we niets meer van deze kennis. Gebrek aan die kennis heeft de mens tot slachtoffer gemaakt. Wetenschap en intuïtie gaan weer samen en brengen de mens naar dat wat hij werkelijk is, een wonder van deze natuur. Geloof U in wonderen, kom dan in actie. Kijk naar U zelf en leesboeken, zoek hulp, dan kan de bron worden aangepakt van al het kwaad. Natuurwetten blijken eenvoudiger dan dat we denken, maar we zullen wel de tijd moeten nemen om weer met ons “zelf” bezig te zijn. Als we meer naar onze intuïtie gaan luisteren, worden we gelukkiger, en zou U gaan merken dat U een ander leven krijgt, met andere resultaten.
Voor mensen die geïnteresseerd zijn in dit verhaal verwijs ik U naar een boek wat helderheid geeft over deze zaken.
Esmea Ramirez Navarro in gesprek met AGNES VAN ENKHUIZEN
DE PARASYMOATHICUS DE WIJZE SLANG ALS MANAGER
Uitgever: http://www.multilibris.nl/

Gezonde voeding
Door op Uw leefstijl te letten, voeding, en te kijken naar wat wil ik daadwerkelijk in mijn leven kan U zelf de manager worden van Uw lichaam. Dan kan het medicijn voor obesitas achterwege blijven. Neem eens een kijkje op http://www.gezondheidsplein-monique.nl/
Hier staat een stuk over voeding en gezondheid. De Gouden Eeuw

De weg naar overleven. Hebben we van De Gouden Eeuw geleerd?
Soms vraag ik mij zelf wel eens af, willen wij niet leren van de fouten van onze voorvaderen? Als we kijken er zijn 900.000 depressieve mensen 1600 medische fouten, en 33000 mensen gewond en vele duizenden doden door medisch handelen. Vaak gaan we pas over dit soort dingen nadenken als het binnen je eigen huisdeur is. Anders zeggen we, Ja, het is erg voor Jan, of Klaas, maar gelukkig het is buiten onze deur!” Laten we met elkaar na gaan denken, wat we zelf aan onze gezondheid kunnen doen. Natuurlijk kunnen we niet altijd zonder artsen, gelukkig zijn deze mensen er in de wereld. Zei willen ook mensen helpen om gezond te worden dat is hun passie. Alleen zij zijn opgeleid met medicamenten. Waar kies U voor? We komen niet altijd onder medicamenten uit, maar dat er medicamenten veel te veel gegeten worden dat weet ik zeker.

Lieve mensen zorg goed voor U zelf, kijk luister naar Uw intuïtie en eet gezonde voeding dan kunnen we met elkaar bouwen aan een gezonde toekomst.

Preventief voor U zelf zorgen, U kunt er niet te snel mee gaan beginnen!
Veel Liefs en wijsheid
Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten