woensdag 22 juli 2009

Gezonde voeding voor wandelaars van de Nijmegen Vierdaagse

Ruim 40.000 wandelaars gestart voor de Vierdaagse in Nijmegen, de vraag is zijn ze allemaal goed voorbereid op weg gegaan?
In totaal 41.205 wandelaars zijn gestart voor de 93e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. De deelnemers strikten in de nacht van maandag op dinsdag hun veters en gingen bij het ochtendgloren vanuit Nijmegen op pad voor de eerste etappe. Het wandellegioen liep dinsdag door de Betuwe en deed daarbij Bemmel, Huissen, Arnhem en Elst aan.

Wandelaars kiezen hun afstand, maar zijn ze ook bewust van de gevolgen van zo´n wandeltocht?
Wandelaars kunnen kiezen uit afstanden van 30, 40 of 50 kilometer. De deelnemers zijn afkomstig uit 64 landen. De oudste deelnemer is een 92-jarige inwoner van Bussum. De jongste deelnemer is 11 jaar oud. Onder de wandelaars zijn vijfduizend militairen uit binnen- en buitenland. Het mooie vind ik de militair die in Afghanistan verlamd is geraakt, maar mee doet in de rolstoel met deze vierdaagse. Deze militair is een voorbeeld voor duizenden mensen. Goed voorbereid en er al 1000 kilometer aan training heeft opzitten. Ik heb met bewondering gekeken bij het journaal, hoe positief deze man in het leven staat. En gewoon gisteren van start is gegaan met al zijn collega militairen. Maar niet iedereen is zo voorbereid op stap gegaan als deze militair. Veel mensen denken even deze klus te klaren. Met alle gevolgen van dien. Hielblaren, pijnlijke liezen, zijn maar een klein voorbeeldje van de hinder die mensen aan zo´n geweldige wandeltocht zonder voorbereiding kunnen ondervinden.

Honderd wandelaars doen mee aan nieuw onderzoek!
Inspanningsfysioloog Maria Hopman van het Nijmeegse Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) gebruikt de Vierdaagse voor een onderzoek naar de rol van gewicht bij lichamelijke beweging. De onderzoekster wil onder meer weten of mensen met overgewicht eerder in problemen komen met hun vochtbalans en temperatuurregulatie. Honderd wandelaars doen aan de proef mee. Van hen kampt de helft met overgewicht. Alle proefpersonen slikken een pil die hun lichaamstemperatuur registreert. Ook krijgen de testwandelaars een draagbaar toilet mee waarin ze hun urine kunnen opvangen. In Nijmegen wordt een bacterie ingezet om overlast van wildplassers tijdens de Vierdaagse feesten te beteugelen. De bacterie breekt urine af en voorkomt zo geuroverlast.

Ieder jaar zie je weer voldoende wandelaars die de eindstreep niet halen.
Jammer is dit voor deze wandelaars die om welke reden dan ook de eindstreep niet halen. Zorg daarom voor een goede voorbereiding met gezonde voeding. Natuurlijke voedingssupplementen van hoogwaardige kwaliteit kunnen U veel voordeel op leveren betreffende Uw gezondheid. Voedingssupplementen dragen bij aan sportieve prestatie. En laten we eerlijk zijn, als we iedere dag, 30, 40 of 50 kilometer moeten wandelen vragen wij veel van het lichaam. Mede door de kwaliteit van hoogwaardige voedingssupplementen kunt U het wandelen langer vol houden. Om zo´n prestatie te kunnen leveren is het natuurlijk belangrijk er voor te zorgen fysiek en mentaal fit te zijn. Uiteraard levert gezonde voeding hierin een belangrijk aandeel. Behalve veel fruit en brood zijn hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen de oplossing voor iedere wandelaar.

Wingry, Food For Thought, Sure2Endure en ProXtreme zijn supplementen die iedere wandelaar kan helpen naar de eindstreep!
Tijdens de inspanningen van deze 93ste wandeltocht van de Nijmeegse Vierdaagse is Wingry(energiedrank), Food For Thought (concentratie) en Sure2Endure(zorgt voor een betere zuurstofopname) de uitkomst voor iedere wandelaar. En tijdens rustmomenten ProXtreme om zo snel moegelijk goed te herstellen. We willen tenslotte allemaal als wandelaar de volgende dag weer aan de finish verschijnen.

Elk lichaam heeft zijn eigen, unieke behoeften ook tijdens de Nijmeegse wandel vierdaagse
Bovendien heeft elk menselijke lichaam zijn eigen, unieke behoeften aan voedingsstoffen. Het verschil in behoeften is enkel kwantitatief: iedereen heeft dezelfde voedingsstoffen nodig, maar de hoeveelheden die iemand dagelijks nodig heeft van elke voedingsstof, kan sterk verschillen, afhankelijk van omgeving en lifestyle-factoren. Bij natuurlijke voeding voedingssupplementen kan het lichaam kiezen hoeveel het opneemt en weer uitscheiden wat het niet nodig heeft. Bij synthetische voedingssupplementen of vitamines heeft het lichaam echter geen keuze: het lichaam moet de chemische stoffen op een of andere manier verwerken of het loopt gevaar biochemische uit evenwicht te raken. Daarom is het verstandig dat als U als wandelaar besluit een supplement te nemen, te allen tijde kiest voor een hoogwaardig natuurlijk voedingssupplement.

Wandelaars en alle lezers van mijn blog:
Als er moeilijke momenten komen tijdens deze 93ste Nijmeegse wandel vierdaagse, of in de rest van Uw leven, denkt dan aan dit Chinese gezegde:

“Het is de tegenwind die de vlieger doet stijgen!”

En als U dan eenmaal een zaterdag aankomt bij de finish en U krijgt het begeerde kruisje en de gladiool, dan weet U dat U het niet allemaal voor niets heeft gedaan! Ik wens iedereen de rest van de wandel dagen heel veel plezier en een gezonde finish toe. Zet hem op wandelaars! En voor de afvallers van deze 93ste Nijmegen Vierdaagse zorg dat U er volgend jaar bij bent. Een goede voorbereiding, gezonde voeding en een dosis doorzettingsvermogen, kunnen er voor zorgen dat U volgend jaar ook de eindstreep haal. Ik wens deze afvallers veel succes voor volgend jaar, om hun voorbereidende training zo goed mogelijk te doen.

Met Vriendelijke Groet,
Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten