donderdag 16 april 2009

Hooikoorts en gezonde voeding

Gezonde voeding kan hooikoorts voorkomen of verminderen.

De lente is weer in ons land, dus de pollen zijn er ook weer. Bent U polgevoelig dan hebt U pech. Genezen kan niet, de klachten behandelen wel. Ook preventief!

Is hooikoorts een allergie?

Een allergie is een overgevoeligheidsreactie van het lichaam op bepaalde stoffen (allergenen) die meestal onschadelijk zijn. Bij hooikoorts is dit stuifmeel (pollen). Normaal gesproken maakt het lichaam antistoffen aan om het allergeen te bestrijden, maar bij een allergie reageert het lichaam te heftig en komt er bij de aanmaak van die antistoffen histamine vrij, dit is een ontstekingsremmende stof. Het vervelende van deze stof is, dat je door deze stof zich juist beroert voelt, inclusief een verstopte- of loopneus, tranende of jeukende ogen en een kriebelende keel. In één woord rampzalig.

Bij hooikoorts worden vooral neussprays voorgeschreven om de overgevoeligheidsreactie van het lichaam te verminderen en zwelling van het neusslijmvlies tegen te gaan. Maar vaak werken deze alleen tegen een verstopte neus. Deze middelen zijn vrij verkrijgbaar maar bij langdurig gebruik vaak schadelijk voor het neusslijmvlies.

Zo´n 30 procent van de Nederlanders heeft een aangeboren aanleg voor allergie.
Tijdens een lentebriesje kunnen we wel 20.000 pollen inademen! Daar wordt je dan niet echt vrolijk van. En met de lente in het land, dan krijg je vaak juist die fijne lente kriebels. Maar bij mensen met hooikoorts is dit letterlijk het geval. En dat is rampzalig.

Anja heeft al jaren last van hooikoorts. Ziekenhuis in ziekenhuis uit. Diverse testen gedaan, Corticosteroïden: ontstekingsremmers die afgeleid zijn van bijnierschorshormonen voorgeschreven gekregen van de arts. En daarna nog veel soorten neusspray gebruikt in de loop der jaren. Maar vaak met weinig of geen resultaat. Anja vertelt mij dan ook dat ze heel het voorjaar en de zomermaanden met haar zonnebril en haar zakdoek in huis rond liep. En dat dit vaak irritant was voor haar man en kinderen onder het eten, dat ze dan weer moest niezen.

Totdat ik met Monique in aanraking kwam vertelt Anja. Na jaren van hooikoorts en inspanningsastma heeft Bio-Lean II ervoor gezorgd dat ik verlost ben van deze hinderlijke kwaal. Mijn geïrriteerde luchtwegen, tranende ogen en het constant niezen heel de dag door hoort tot het verleden, dankzij dit geweldige product.

Natuurlijk kreeg ik verschillende tips verteld Anja.
•Pak liever een dweil dan de stofzuiger.
•Door het dragen van een (zonne)bril vermindert U de kans dat er stuifmeel in uw ogen komt.
•Tocht in huis kan je ook maar beter voorkomen, omdat anders de stofdeeltjes gaan dwarrelen met niezen en tranende ogen weer als gevolg.
•Als ik vroeger ging sporten verteld Anja, dan ging ze het liefst sporten buiten na een regenbui. Ik woon dus ook op het platteland, en dan kan je beter maar ´s avonds naar buiten gaan, want ´s ochtends is de concentratie van de pollen meestal het grootst.

Maar als U in de stad woont, dan is de concentratie van de pollen meestal ´s avonds het grootst verteld Anja.

Hooikoorts komt het meest voor in de lente en zomer, maar kan al in december beginnen. Dit komt omdat we eigenlijk geen strenge winters meer hebben in ons kikkerlandje.

Op www.weeronline.nl is per grassoort of boom een pollenverwachting te lezen.

Volgens Anja zijn dit allemaal handige weetjes, om je hooikoorts in de hand te houden. En natuurlijk heeft de ene persoon meer last van hooikoorts dan de anderen.

Maar Anja is blij met de natuurlijke voedingssupplementen, zo zie je maar weer dat gezonde voedingssuppletie bijdraagt tot een beter leven.

Als U last van hooikoorts heeft, en al veel geprobeerd, kijk dan eens naar gezonde voeding. Want zo kunt U hooikoorts voorkomen of verminderen, zodat het dragelijk wordt om met deze rampzaligheid te kunnen leven.

Bron: Anja bedankt voor jouw bijdrage aan mijn weblog.

Groetjes
Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten