woensdag 7 oktober 2009

Gezonde voeding kan U helpen bij brandwonden en doorleggen.
















Wie ooit in zijn leven te maken gehad heeft met brandwonden, weet hoe pijnlijk dit kan zijn. En dan nog niet te bedenken, hoe je huid eruit zal zien als de pijn is verdwenen. Alle vragen, onzekerheden over uiterlijk, zit de brandwond niet in het zicht, of kunnen we ooit weer zo leven als we zouden willen leven. Allemaal vragen die door het hoofd spoken van mensen die ooit deze lijdensweg en pijn hebben moeten doorstaan. Waarom ik een stukje schrijf over gezonde voeding en brandwonden en doorleggen is, omdat er veel goede resultaten zijn geboekt met twee producten ( ProXtreme™ en Elasticity®)bij mensen die brandwonden hadden of in hun familie oudere mensen die doorleg problemen kregen. Eerst een klein stukje wat U het best kan doen als U in aanraking komt met brandwonden!

Eerste hulp bij brandwonden Eerst water, de rest komt later!

Blussen

Als iemand zich verbrandt, is het belangrijk dat je de betrokkene onmiddellijk weghaalt van de warmtebron of deze uitschakelt.
• Wanneer de kleding vlam heeft gevat, dek je het slachtoffer af met een jas, deken of doek.
• Je kunt de persoon ook over de grond rollen of de brandende kleding met water doven.
• Twee dingen kan je beter niet doen: dek het slachtoffer nooit af met synthetische stoffen en vermijd dat hij bewegingen (bv lopen) maakt die het vuur kunnen aanwakkeren.
Verwijder het slachtoffer van de warmtebron
Eerst water, de rest komt later

Koel de brandwonde onmiddellijk en minstens 20 minuten onder fris water.
De huid is méér dan zomaar een vel.
De huid is het grootste orgaan van ons lichaam.
Ze voorkomt uitdroging, beschermt tegen schadelijke stoffen, helpt de lichaamstemperatuur te regelen en zorgt voor de afvoer van afvalstoffen.
Bij een ernstige verbranding vallen al die functies weg.
Voor veel meer informatie klik hier
Maar als we bij het brandwondencentrum zijn geweest of misschien nog in het ziekenhuis liggen, kunnen we al veel doen met gezonde voeding. ProXtreme™ is een multi-proteïne die een wetenschappelijk mengsel bevat van wei- en eiwitconcentraten. Deze uitgebalanceerde combinatie van diverse eiwitbronnen verschaft 25 gram eiwit per portie en slechts drie gram of minder koolhydraten.
ProXtreme™ levert een ideale verhouding van essentiële en niet-essentiële aminozuren in de gemakkelijkst te verteren vorm en levert tegelijkertijd een hoog gehalte van de aminozuren met zijketens (BCCA´s)
Ter verhoging van de opname en de verteerbaarheid zijn de eiwitten in ProXtreme™ enzymatisch voorverteerd. Deze eiwitten worden verder met wei-eiweit bewerkt om verknoping tot een minimum te beperken.

Voor meer informatie over ProXtreme™ en Elasticity® klik hier

Brandwonden laten we onze huid mooi helen!
“Laat Uw medicijn Uw voedsel zijn,
Laat Uw voedsel Uw medicijn zijn!”


Voor alle mensen die in een situatie zitten, die met brandwonden te maken hebben, of ooit mee te maken hebben gehad, kies bewust voor gezonde voeding. Geef het slachtoffer gezonde voeding om de huid te helen van binnenuit, het is een cadeautje aan het slachtoffer en het slachtoffer zou U later zeer dankbaar zijn!

Voor alle brandwonden slachtoffers wil ik nog een tekst mee geven van Stephen Covey
Geef mij de moed om te veranderen wat ik kan veranderen,
Het inzicht te accepteren wat ik niet kan veranderen,
En de wijsheid om het verschil te zien!”

Veel Liefs,
Monique
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten